Canon EOS C500

H Canon Europe ανακοινώνει τη νέα γενιά κάμερας Cinema EOS System, την EOS C500 Mark II. Δημιουργημένη με βάση την πείρα και την τεχνογνωσία που βρίσκεται στην καρδιά των καινοτομικών προϊόντων της Canon, και θεμελιωμένη στη στο Cinema EOS System, η EOS C500 Mark II είναι μια compact κα ευέλικτη κάμερα 5,9K πλήρους καρέ. Ο εντυπωσιακός αισθητήρας πλήρους καρέ της EOS C500 Mark II, ο οποίος έχει αναπτυχθεί και κατασκευαστεί από την Canon, τροφοδοτείται από τον νέο επεξεργαστή Canon DIGIC DV 7. Υποστηρίζοντας εσωτερικό 5,9K Cinema RAW Light και εγγραφή 4K 4:2:2 10bit XF-AVC, αυτή η κάμερα επιτρέπει στους επαγγελματίες να εξερευνούν με δημιουργικό τρόπο την κινηματογραφική εικόνα πλήρους καρέ. Είναι η πρώτη κάμερα της σειράς με δυνατότητα εγγραφής 5,9K Cinema RAW Light στα νέα, ταχύτερα μέσα αποθήκευσης καρτών CFexpress. Παρέχοντας στους επαγγελματίες μεγαλύτερη ευελιξία και αποδοτικότητα, η ταυτόχρονη εγγραφή στο ίδιο φορμά αρχείου είναι επίσης εφικτή χάρη στη διπλή υποδοχή καρτών CFexpress.

Canon EOS C500 Mark II

Το compact μέγεθος της κάμερας παρέχει στους κινηματογραφιστές ασύγκριτη δημιουργική ελευθερία. Χάρη στον ευέλικτο, αρθρωτό σχεδιασμό, οι επαγγελματίες μπορούν να διαμορφώσουν την κάμερα με διαφορετικές μονάδες επέκτασης που ταιριάζουν στις απαιτήσεις τους. Η EOS C500 Mark II είναι η πρώτη κάμερα του συστήματος Cinema EOS που διαθέτει εναλλάξιμο προσαρμογέα φακών για EF Cinema Lock και PL, προσφέροντας στους επαγγελματίες μια ευρεία γκάμα επιλογών από φακούς. Είναι επίσης η πρώτη κάμερα του συστήματος Cinema EOS που υποστηρίζει ηλεκτρονική σταθεροποίηση εικόνας – Electronic IS.

 

Εκπληκτική ποιότητα εικόνας πλήρους καρέ

Χάρη στον αισθητήρα πλήρους καρέ CMOS 5,9K της Canon, η EOS C500 Mark II παρέχει ένα κινηματογραφικό, εντυπωσιακό αποτέλεσμα πλήρους καρέ σε συνδυασμό με τη φυσική και απαλή υφή και πιστή αναπαραγωγή χρωμάτων που χαρακτηρίζει την Canon. Ο αισθητήρας 5,9K και ο καινούριος επεξεργαστής DIGIC DV 7 καθιστούν την EOS C500 Mark II ιδανική επιλογή για τους επαγγελματίες που θέλουν να δημιουργήσουν περιεχόμενο 4Κ υψηλής ποιότητας καθώς χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο αποψηφιδοποίησης (debayering) όταν γίνεται υπερδειγματοληψία (oversampling) από 5,9K σε 4K. Αυτό μειώνει το εφέ παραμόρφωσης moiré και τον οπτικό θόρυβο με αποτέλεσμα εξαιρετική ποιότητα εικόνας. Με εύρος στοπ 15+ και ευρεία γκάμα χρωμάτων, η EOS C500 Mark II είναι ιδανική για παραγωγές Υψηλού Δυναμικού Εύρους (High Dynamic Range – HDR). Επιπλέον, η κάμερα αυτή είναι εξοπλισμένη με εσωτερική χειροκίνητη μονάδα ND πλήρους καρέ (2,4,6, 8[1] και 10[2] στοπ) καθιστώντας έτσι δυνατή τη δημιουργία εικόνων με μικρό βάθος πεδίου – ακόμη και τη μέρα.

 

Αποτελεσματική εγγραφή και ροή εργασίας

Η ευέλικτη δυνατότητα φορμά πολλαπλής εγγραφής της EOS C500 Mark II παρέχει αποτελεσματικότητα στη ροή εργασίας προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της παραγωγής. Χάρη στον νέο επεξεργαστή εικόνας DIGIC DV 7 της Canon, η κάμερα προσφέρει εγγραφή Cinema RAW Light εσωτερικά με ανάλυση 5,9K. Το φορμά Cinema RAW Light έχει όλα τα πλεονεκτήματα ενός αρχείου RAW ως προς την ευελιξία στην επεξεργασία μετά την παραγωγή (post processing) ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει στην EOS C500 Mark II να καταγράφει αρχεία υψηλής ποιότητας σε μικρότερο μέγεθος.

Εκτός από τη δυνατότητα καταγραφής σε κάρτες CFexpress εσωτερικά, σε φορμά Canon XF-AVC με 4K 4:2:2 10bit, είναι δυνατή και η ταυτόχρονη εγγραφή καθώς και η εγγραφή proxy recording. Αυτό δίνει στους επαγγελματίες τη μέγιστη ευελιξία, επιτρέποντάς τους να επιλέξουν ένα φορμά εγγραφής που να ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες βιντεοσκόπησης και στη ροή εργασίας τους. Η κάμερα διαθέτει μια προηγμένη διεπαφή 12G-SDI με ταχύτητα τέσσερις φορές γρηγορότερη από τη 3G-SDI. Η διεπαφή 12G-SDI επιτρέπει παραγωγή 4K 50/60p με ένα καλώδιο, απλουστεύοντας τις ροές εργασίας 4K. Επιπρόσθετα, με τη χρήση HDMI παρέχεται δυνατότητα 4K 50/60p μέσω ενός καλωδίου.

 

Εξαιρετική επεκτασιμότητα και ευελιξία για ποικίλες απαιτήσεις παραγωγής

Οι κινηματογραφιστές μπορούν να τροποποιήσουν την κάμερα χρησιμοποιώντας δύο διαφορετικές μονάδες επέκτασης, την EU-V1 και την  EU-V2. Δύο μονάδες viewfinder (EVF-V70 and EVF-V50) είναι επίσης προαιρετικά διαθέσιμες. Η δυνατότητα να τροποποιήσει κάποιος την κάμερα μέσω των μονάδων επέκτασης, καθώς και ο συμπαγής κι ελαφρύς σχεδιασμός της, δίνουν στους κινηματογραφιστές μεγαλύτερη ευελιξία στις λήψεις τους.

Η μονάδα επέκτασης EU-V1 προσθέτει μια διεπαφή Genlock/Sync BNC, απομακρυσμένη απομακρυσμένη για το προαιρετικό τηλεχειριστήριο RC-V100 και μια διεπαφή Ethernet για αναπαραγωγή IP ή για απομακρυσμένη λειτουργία browser. Η μονάδας επέκτασης EU-V2 περιλαμβάνει επίσης δύο επιπλέον εισόδους XLR καθώς και διεπαφή φακών 12 ακίδων. Επιπρόσθετα, διαθέτει προσαρμογέα μπαταρίας V-Lock με D-tap και έξοδο ισχύος 24V.

 

Σταθερή βιντεοσκόπηση με σύστημα Electronic IS και πρωτοποριακή τεχνολογία Auto Focus

Η EOS C500 Mark II είναι η πρώτη κάμερα που περιλαμβάνει σύστημα ηλεκτρονικής σταθεροποίησης εικόνας – Electronic Image Stabilization στο Cinema EOS System, εξοπλίζοντας την κάμερα με σταθεροποιητή εικόνας 5 αξόνων. Όταν ένας φακός που υποστηρίζει μετάδοση δεδομένων προσαρτάται στην κάμερα, τα δεδομένα εστιακού μήκους λαμβάνονται αυτομάτως. Ωστόσο, όταν χρησιμοποιείται φακός χωρίς δυνατότητα επικοινωνίας, το σύστημα Electronic IS είναι και πάλι διαθέσιμο, εισάγοντας χειροκίνητα  την τιμή εστιακού μήκους. Επιπλέον το σύστημα Electronic IS είναι συμβατό και με αναμορφικούς φακούς.

Όπως και με κάθε άλλη κάμερα της σειράς,  η EOS C500 Mark II διαθέτει το περίφημο σύστημα αυτόματης εστίασης Canon Dual Pixel CMOS Auto Focus. Προσφέροντας υψηλής ταχύτητας εστίαση σε καταστάσεις One-Push AF κα συνεχόμενου AF, ο επαγγελματίες είναι σίγουροι ότι το βίντεο θα είναι καλά νεταρισμένο. Επίσης μπορούν να επωφεληθούν από τα εξαιρετικής ποιότητας διαισθητικά χειριστήρια αφής για τη λειτουργία της εστίασης, με τη νέα οθόνη LCD LM-V2, καθώς και το σύστημα υποβοήθησης Dual Pixel Focus Guide που ειδοποιεί τον επαγγελματία για το ακριβές σημείο εστίασης, είτε αυτό βρίσκεται μπροστά ή πίσω, βοηθώντας έτσι στην επίτευξη επακριβούς εστίασης. Επίσης, η EOS C500 Mark II διαθέτει σύστημα ανίχνευσης προσώπων Face Detection AF και Tracking AF, επιτρέποντας τον έλεγχο της εστίασης σε διάφορες συνθήκες κινηματογράφησης. Για ακόμη μεγαλύτερη λεπτομέρεια στις ρυθμίσεις της απόδοσης της αυτόματης εστίασης, η κάμερα προσφέρει τη δυνατότητα προσαρμογής της ταχύτητας και της απόκρισης της παρακολούθησης (tracking AF).

Επιπρόσθετα χαρακτηριστικά για απόλυτη δημιουργική ελευθερία

Η  EOS C500 Mark II υποστηρίζει τα LUT των χρηστών, επιτρέποντας στους κινηματογραφιστές να εφαρμόζουν ή να προσαρμόζουν τις δικές τους ρυθμίσεις LUT. Φορτώνοντάς τα στην κάμερα για ακριβή παρακολούθηση, οι κινηματογραφιστές μπορούν επίσης να εφαρμόζουν διαφορετικά LUT για κάθε τερματικό. Με το πρόσθετο πλήκτρο LUT, οι επαγγελματίες έχουν μεγαλύτερη ευελιξία κατά τη βιντεοσκόπηση. Η  EOS C500 Mark II δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα εγγραφής υψηλής ταχύτητας μέχρι 50/60 fps σε ανάλυση 5,9K με την εφαρμογή κωδικοποίησης Light Cinema RAW.

Βασικά χαρακτηριστικά EOS C500 Mark II:

 • Ασυναγώνιστη ποιότητα εικόνας
  • Αισθητήρας πλήρους καρέ 5,9K
  • Εντυπωσιακή σχεδίαση
  • Πιστή αναπαραγωγή χρώματος χάρη στην τεχνολογία χρωμάτων της Canon
  • Φυσικός και ομαλός τόνος χρωμάτων
  • Δυνατότητα HDR με PQ/HLG και Canon Log 2/3
 • Εσωτερική εγγραφή σε CFexpress / Cinema RAW Light και XFAVC
  • Compact, ανθεκτικό σώμα
  • Ελαφρύ σώμα στα 1.730 γραμμάρια
  • Στιβαρή σχεδίαση
  • Αξιόπιστη σε συνθήκες εντατικής χρήσης
 • Αρθρωτό σύστημα
  • Δυνατότητα αλλαγής φακού χρήσης
  • Μονάδες επέκτασης και EVF
 • Πρωτοποριακή τεχνολογία αυτόματης εστίασης
 • Ηλεκτρονικό σύστημα σταθεροποίησης IS
 • Επιπρόσθετα Χαρακτηριστικά
  • LUT καθορισμένα από τους χρήστες
  • Εσωτερικό ND (2/4/6/8/10)
  • Λειτουργίες False color / Marker / Προσαρμόσιμο επίπεδο εμφάνισης

[1] Όταν οι χρήστες ενεργοποιούν το εκτεταμένο εύρος ND

[2] Όταν οι χρήστες ενεργοποιούν το εκτεταμένο εύρος ND

Comments are closed.