ΑΘΗΝΑ, 19 Οκτωβρίου 2016 –  Η Canon, κορυφαία εταιρεία στις λύσεις οπτικής απεικόνισης, παγκοσμίως, ανακοίνωσε τους νικητές του διαγωνισμού New Cosmos of Photography 2016. Η κριτική επιτροπή επιλογής βραβείων αριστείας, αποτελείτο τόσο από επαγγελματίες φωτογράφους και εφόρους διεθνούς τέχνης και επέλεξε επτά νικητές Βραβείων Αριστείας και 14 νικητές Βραβείων Τιμητικής Διάκρισης από ένα σύνολο 1.723 συμμετεχόντων, που αποτελεί αύξηση κατά 14% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Φέτος, το Βραβείο Τιμητικής Διάκρισης απονεμήθηκε στον Γερμανό Benjamin Breitkopf. Η συμμετοχή του αποτελείτο από μια οπτική έκθεση πάνω στην πολιτική, ιστορική και πολιτιστική κατάσταση αναφορικά με την επανάσταση στην Ουκρανία το 2014. Καταγράφει όχι μόνο τα μοναδικά χαρακτηριστικά των τοπίων της χώρας, τα αστικά τοπία και τους ανθρώπους, αλλά επίσης και τις πολιτιστικές καταβολές και πρακτικές, τις ιεροτελεστίες, τις θρησκευτικές πεποιθήσεις και τις παραδόσεις, τα δημοτικά τραγούδια και τις αντικρουόμενες απόψεις. Όλα αυτά σε συνδυασμό, παρέχουν μια εις βάθος ματιά στην Ουκρανική πολιτιστική ταυτότητα μέσα σε μια εποχή ραγδαίων αλλαγών για αυτό το έθνος. Οι κριτές γοητεύθηκαν από την προσέγγιση του Breitkopf, που χρησιμοποιεί μια εγκατάσταση βιντεοσκόπησης τριών καναλιών, αντανακλώντας τα πολλαπλά επίπεδα και φωνές που παρουσιάζονται σε αυτό το έργο.

Όλες οι εικόνες που βραβεύθηκαν στον φετινό διαγωνισμό θα εκτεθούν στην έκθεση New Cosmos of Photography Tokyo Exhibition (29 Οκτωβρίου – 20 Νοεμβρίου 2016) όπου θα ανακηρυχθεί ο νικητής του Μεγάλου Βραβείου. Το Μεγάλο Βραβείο θα συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 1 εκατομμυρίου ιαπωνικών γιέν και το δικαίωμα διεξαγωγής προσωπικής έκθεσης στο New Cosmos of Photography 2017. Οι υπόλοιποι νικητές βραβείων Αριστείας και Τιμητικών Διακρίσεων θα λάβουν επίσης χρηματικά έπαθλα και το δικαίωμα έκθεσης των καλύτερων δημιουργιών τους, κατά τη φετινή έκθεση.

“Είμαστε πανευτυχείς που βλέπουμε ακόμη μεγαλύτερο αριθμό διεθνών φωτογράφων να συμμετέχουν στον διαγωνισμό New Cosmos of Photography”, σχολίασε ο Junko Kimura, General Manager of Corporate Social Responsibility, Canon Inc. “Καθημερινά, βλέπουμε εκατοντάδες εικόνες και σε αυτόν τον διαγωνισμό διευρύνουμε τους ορίζοντες της φωτογραφίας. Είναι εκπληκτικό να βλέπεις τους δημιουργικούς τρόπους και τις αναπάντεχες προοπτικές που χρησιμοποιούν οι συμμετέχοντες για να αποδώσουν τις ιδέες τους, μέσα από την εικόνα”.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το φετινό διαγωνισμό New Cosmos of Photography επισκεφθείτε το σχετικό site: www.canon.com/scsa/newcosmos/

Σημείωση προς τους συντάκτες:

Ακολουθούν οι νικητές του διαγωνισμού New Cosmos of Photography 2016:

Νικητές Βραβείων Αριστείας:

 • Sonoko Sakurai (επιλέχθηκε από: Anna Dannemann)
 • Kim Sajik (επιλέχθηκε από: Osamu James Nakagawa)
 • Yuu Matsui (επιλέχθηκε από: Erin O’Toole)
 • Kuta Takashima (επιλέχθηκε από: Hiraki Sawa)
 • Takuya Matsuura (επιλέχθηκε από: Tomoko Sawada)
 • Natsumi Kawai (επιλέχθηκε από: Toshio Shibata)
 • Kim Hyunseok (επιλέχθηκε από: Minoru Shimizu)

Νικητές Βραβείων Τιμητικών Διακρίσεων:

 • Benjamin Breitkopf, Sayako Kazui (επιλέχθηκε από: Anna Dannemann)
 • Hideaki Maki, Hiroshi Miyamoto (επιλέχθηκε από: Osamu James Nakagawa)
 • Takayuki Narita, Mone Kobayashi (επιλέχθηκε από: Erin O’Toole)
 • Kohei Fujisawa, Snack Sono (επιλέχθηκε από: Hiraki Sawa)
 • Toshihiro Anzai, Yu Nozaki (επιλέχθηκε από: Tomoko Sawada)
 • Kenta Okamoto, Sakiko Kanno (επιλέχθηκε από: Toshio Shibata)
 • Hiroyuki Otsuka, Kazuomi Itou (επιλέχθηκε από: Minoru Shimizu)

 Σχετικά με την Canon Ελλάδας

Η Canon Ελλάδας αποτελεί μέρος της Canon CEE, του τοπικού οργανισμού πωλήσεων της Canon Europe (RSO) για την Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη, την Κεντρική Ασία και την περιοχή του Καυκάσου. H Canon Ελλάδας φέρνει στους Έλληνες πελάτες τα οφέλη των καταναλωτικών και επαγγελματικών προϊόντων της Canon και προσφέρει ένα εκτενέστατο χαρτοφυλάκιο λύσεων για καταναλωτές και επιχειρήσεις κάθε μεγέθους.

H Canon CEE, ανήκει στον οργανισμό Canon Europe ο οποίος είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη της Canon στην περιοχή EMEA. Οι κύριοι τομείς δραστηριοποίησης της εταιρείας στην περιοχή είναι: Τα επαγγελματικά προϊόντα απεικόνισης και παραγωγής εκτυπώσεων (Business Imaging και Production Printing) όπως επίσης και η διάθεση καινοτόμων προϊόντων για καταναλωτές (φωτογραφικές μηχανές, βιντεοκάμερες, εκτυπωτές, σαρωτές, συσκευές fax και πολυλειτουργικά μηχανήματα). Η Canon προσφέρει επίσης προϊόντα για επαγγελματικές εφαρμογές εικόνας (Φωτογραφικές μηχανές και βιντεοκάμερες, προβολείς, δικτυακές κάμερες και λύσεις τηλεοπτικής παραγωγής) καθώς και συστήματα ιατρικής απεικόνισης (Λύσεις ψηφιακής ακτινογράφησης και οφθαλμολογίας).

Η Canon πραγματοποιεί σημαντικές επενδύσεις στον τομέα της έρευνας και της ανάπτυξης, ώστε να προσφέρει τα αρτιότερα εξοπλισμένα και πλέον πρωτοποριακά προϊόντα και υπηρεσίες για την ικανοποίηση των δημιουργικών αναγκών των πελατών της. Από τους ερασιτέχνες φωτογράφους έως τις εταιρείες παραγωγής επαγγελματικών εκτυπώσεων, η Canon επιτρέπει σε κάθε πελάτη να εκφράσει το πάθος του για την εικόνα.

Η εταιρική φιλοσοφία της Canon είναι το Kyosei, που προωθεί “τη συμβίωση και τη συνεργασία για το κοινό καλό”. Η Canon έχει λάβει πιστοποίηση ISO 14001 για τις δραστηριότητές της παγκοσμίως, αποδεικνύοντας ότι διαθέτει υψηλά πρότυπα περιβαλλοντικής διαχείρισης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Canon στην Ελλάδα, επισκεφθείτε την τοποθεσία: http://www.canon.gr/.

Comments are closed.