Αθήνα 12 Σεπτεμβρίου 2017 H Canon Europe ανακοινώνει σήμερα την κυκλοφορία της DPV2411, μιας επαγγελματικής οθόνης αναφοράς 24 ιντσών σχεδιασμένη για ροές εργασίας τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών σε μορφή 4K High Dynamic Range (HDR). Προσφέροντας εκπληκτική ποιότητα εικόνας με υψηλή φωτεινότητα και ευρύ χρωματικό φάσμα, εκτενή λειτουργικότητα και προηγμένα χαρακτηριστικά, η DPV2411 αποτελεί το ιδανικό εργαλείο για τηλεοπτικούς σταθμούς και κινηματογραφικά στούντιο.

Τέλεια ανάλυση και υψηλή φωτεινότητα

Η DPV2411 προσφέρει υψηλή απόδοση έντασης φωτεινότητας (luminance), αποδίδοντας στάθμη λευκού σε πλήρη οθόνη στις 600 cd/m2, με τη δυνατότητα να ανεβάσει την ένταση της φωτεινότητας ακόμη και μέχρι τις 1.000 cd/m2, αξιοποιώντας τη λειτουργία Boost Contrast *. Το αποκλειστικό σύστημα ελέγχου οπίσθιου φωτισμού της Canon είναι σε θέση να διορθώνει τη φωτεινότητα (brightness), έτσι ώστε να εξασφαλίζει ομοιόμορφη, σταθερή, ακριβή και υψηλής ποιότητας εικόνα.

Προκειμένου να αποδώσει ακριβή χρωματική αναπαραγωγή, η DPV2411 χρησιμοποιεί μια επιφάνεια άμεσης μήτρας οπίσθιου φωτισμού LED (direct matrix backlight LED panel), η οποία έχει βελτιστοποιηθεί για οθόνη υγρών κρυστάλων IPS, με στόχο την επίτευξη ενός πολύ μεγαλύτερου χρωματικού εύρους. Η οθόνη υποστηρίζει μια ευρεία γκάμα από πρότυπα, μεταξύ των οποίων τα ITUR BT.2020 Ultra HD στάνταρ πρότυπο χρωματικού εύρους αναμετάδοσης, ITUR BT.709, EBU και SMPTEC, καθώς και το κινηματογραφικό πρότυπο DCIP3. Η DPV2411 υποστηρίζει επίσης ACES proxy – τα πρότυπα αναμετάδοσης ACES – του οποίου το πλαίσιο της χρωματικής διαχείρισης υποστηρίζεται από την Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών (Academy of Motion Picture Arts and SciencesAMPAS).

Μέσω της συμμόρφωσής της με τις τελευταίες προδιαγραφές HDR Electro Optical Transfer Functions (EOTFs), PQ και Hybrid Log Gamma, μαζί με το Canon Log 2/3, η DPV2411 προσφέρει ακρίβεια στην αναπαραγωγή εικόνας για παραγωγή περιεχομένου HDR. H DPV2411 είναι σε θέση να προβάλλει metadata από τη σειρά καμερών Canon Cinema EOS και ARRI Camera Systems. Προαποθηκευμένοι πίνακες LUT είναι ήδη εγκατεστημένοι στην DPV2411 τόσο για το Canon Log όσο και για το ARRI Log C για παρακολούθηση του HDR. Στοχεύοντας στη βελτίωση της αποδοτικότητας της παραγωγής, η κάμερα μπορεί με απλό τρόπο να συνδεθεί στην DPV2411 δίχως την ανάγκη ειδικών LUT για τον έλεγχο της ποιότητας του σήματος HDR.

Προηγμένες διεπαφές και εκτενείς λειτουργίες υποστήριξης HDR

H DPV2411 αποσκοπεί στο να δώσει τη δυνατότητα σε επαγγελματίες της τηλεόρασης και του κινηματογράφου να αξιοποιήσουν τις τεχνολογίες του μέλλοντος, και με αυτό το γνώμονα διαθέτει ένα σύνολο προηγμένων διεπαφών 4K HDR. Για μια απλούστερη και αποδοτικότερη λειτουργία αναμετάδοσης, η οθόνη είναι η πρώτη από την Canon που διαθέτει το χαρακτηριστικό 12GSDI, με το οποίο μπορεί να στείλει σήμα 4K 50P με ένα και μόνο καλώδιο, μειώνοντας την πολυπλοκότητα του εξοπλισμού. Η DPV2411 διαθέτει επίσης τερματικό HDMI ικανό για διαχείριση σήματος 4K 50P με ένα καλώδιο, για απλή σύνδεση με κάμερες ή συστήματα αναπαραγωγής.

Οι λειτουργίες HDR της DPV2411 υποστηρίζουν τη μέγιστη ποιότητα παραγωγής HDR. Το ενσωματωμένο σύστημα παρακολούθησης κυματομορφής 4K μπορεί να απεικονίσει τις στάθμες σήματος PQ και Hybrid LogGamma, ενώ το χαρακτηριστικό HDR False Colour υποστηρίζει επίσης τόσο PQ, όσο και Hybrid LogGamma σήμα. Το HDR False Colour δείχνει ένα διαφορετικό χρώμα, βασισμένο στο επίπεδο σήματος εισόδου, επί της οθόνης. Παράλληλα με τη λειτουργία False Colour function, η DPV2411 μπορεί να απεικονίσει εικόνα HDR και εικόνα False Colour ταυτόχρονα σε χωρισμένη απεικόνιση στη μέση (split screen) από μία πηγή 4Κ. Η DPV2411 παρέχει επίσης σύγκριση μεταξύ λειτουργίας HDR και SDR, η οποία προβάλει τις εικόνες δίπλα-δίπλα για σύγκριση στην οθόνη. Με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζονται πλέον δύο οθόνες για αυτό το σκοπό, κάτι που βελτιώνει ακόμη περισσότερο την αποδοτικότητα της όλης διαδικασίας.

Στιβαρή και ελαφριά σχεδίαση

Διαθέτοντας συμπαγείς διαστάσεις, με διαγώνιο 24 ιντσών, μικρό βάθος μόλις 105mm, βάρος που μόλις αγγίζει τα 12kg και ένα ανθεκτικό πλαίσιο αλουμινίου – η προσιτή οικονομικά DPV2411 εξοικονομεί χώρο στο στούντιο ή στο rack. Ιδιαίτερα βολικό επίσης είναι το αποσπώμενο χερούλι μεταφοράς της DPV2411. Η σχεδίαση του εμπρόσθιου τμήματος της DPV2411 διαθέτει την ίδια σχεδίαση ελαχιστοποίησης θορύβου με την DPV2410 έτσι ώστε να μην αποσπά την προσοχή από την εργασία.

Η DPV2411 θα είναι στο περίπτερο της Canon (Αίθουσα 12, περίπτερο D60) στην επερχόμενη έκθεση IBC στο Amsterdam (14-19 Σεπτεμβρίου).

-ΤΕΛΟΣ-

* Η λειτουργία ενίσχυσης της έντασης φωτεινότητας έχει τυπική τιμή (όπως μετράται από την Canon) όταν παραδίδεται και δεν δίδεται εγγύηση για αυτό.

Βασικά χαρακτηριστικά DPV2411:

  • 24 ίντσες, ανάλυση 4K και ιδανική υψηλή ένταση φωτεινότητας για παραγωγή 4K HDR
  • Προηγμένες διεπαφές 4K
  • Εκτενείς λειτουργίες υποβοήθησης βιντεοσκόπησης 4KHDR
  • Ακρίβεια στην ποιότητα εικόνας και υποστήριξη πολλαπλών φορμά συμβατότητας
  • Συμβατότητα με κάμερες
  • Στιβαρό και ελαφρύ σώμα

Comments are closed.