Αθήνα, 4 Ιουνίου 2018 – Η Canon, παγκόσμια πρωτοπόρος στον τομέα των λύσεων απεικόνισης, ανακοίνωσε σήμερα την ανανέωση του προγράμματος καναλιού για τους συνεργάτες της στην περιοχή EMEA, βοηθώντας τους να αναπτύξουν, να διαχειριστούν και να βελτιστοποιήσουν τις ευκαιρίες ανάπτυξης και να επεκταθούν σε νέες αγορές. Το ανανεωμένο πρόγραμμα, που αναπτύχθηκε με βάση τα σχόλια των συνεργατών, προσφέρει πολλαπλά οφέλη, παρέχοντας υποστήριξη χάρη στη μοναδική τεχνογνωσία και εμπειρία της Canon σε νέους τομείς δυνητικής ανάπτυξης.

Οι ταχύτατα αναπτυσσόμενες τεχνολογίες έχουν τοποθετήσει τους πελάτες στη θέση του οδηγού στην αγορά – και αυτή η αλλαγή είναι πιο εμφανής τώρα από οποιαδήποτε στιγμή στο παρελθόν. Καθώς οι εξατομικευμένες και άμεσες εμπειρίες συνεχίζουν να κυριαρχούν στις συνήθεις των καταναλωτών, οι πελάτες έχουν φτάσει στο σημείο να απαιτούν το ανώτερο επίπεδο ικανοποίησης από κάθε επιχείρηση με την οποία έρχονται σε επαφή. Ως αποτέλεσμα, η Canon παρουσιάζει ένα μοναδικό, πολυεπίπεδο πρόγραμμα, που παρέχει στους συνεργάτες τους πόρους που χρειάζονται για να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των πελατών σε αυτό το συνεχώς πιο απαιτητικό περιβάλλον.

Το νέο πρόγραμμα επικεντρώνεται στην παροχή κατανοητών και άμεσων πλεονεκτημάτων στους συνεργάτες, χάρη σε πέντε νέες προτάσεις που προσδίδουν αξία για την ανάπτυξη. Συνδυαστικά, αυτές οι προτάσεις αξίας εξασφαλίζουν ότι οι συνεργάτες έχουν πρόσβαση σε ένα   οικοσύστημα, για να επιτύχουν στην αγορά, σε συνεργασία με τη Canon:

Διαφοροποίηση

Η Canon θα υποστηρίξει τους συνεργάτες, έτσι ώστε να διαφοροποιήσουν και να αναπτύξουν τις δραστηριότητές τους, αξιοποιώντας ευκαιρίες πώλησης ανώτερης αξίας (up-selling) και ευκαιρίες κάλυψης παρεμφερών αναγκών (cross-selling). Οι συνεργάτες που πωλούν ήδη επιχειρησιακές λύσεις της Canon, μπορούν επίσης να αξιοποιήσουν τις γνώσεις, την εμπειρία και το υπάρχον χαρτοφυλάκιο της Canon, να διαφοροποιήσουν την προσφορά τους και να ανταποκριθούν στις αυξανόμενες προσδοκίες των πελατών. Με τη συνολική αγορά του κλάδου της ψηφιακής εκτύπωσης που προβλέπεται να φτάσει το 225% της αξίας του 2013 μέχρι το 2024[1], υπάρχουν ευκαιρίες ανάπτυξης για τις επιχειρήσεις που επεκτείνουν την δραστηριότητά τους.

Συνεργασία

Η Canon έχει επενδύσει σε κεντρικά εργαλεία προγραμματισμού, που αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο του νέου προγράμματος, και τα οποία επιτρέπουν και στα δύο μέρη να καθορίσουν κοινούς στόχους και να υποστηρίξουν μια κοινή δέσμευση για αμοιβαία ανάπτυξη. Αυτά τα επιχειρηματικά σχέδια βοηθούν την Canon να αναπτύξει στενότερες σχέσεις με τους συνεργάτες, να κατανοήσει καλύτερα τις προκλήσεις και τα εμπόδια που αυτοί αντιμετωπίζουν, και να εξασφαλίσει μια περισσότερο αποδοτική σχέση. Το πρόγραμμα είναι διαρθρωμένο με την ενεργό συμμετοχή  Διαχειριστών Λογαριασμών, οι οποίοι είναι διαθέσιμοι για την υποστήριξη των συνεργατών μέσω τακτικών τριμηνιαίων επιχειρηματικών εκθέσεων, παράλληλα με τη διαρκή και κατ’ απαίτηση υποστήριξη.

Επέκταση

Μέσω του ενημερωμένου προγράμματος, η Canon δεσμεύεται να βοηθήσει τους συνεργάτες να ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό τους. Έχοντας ως στόχο να συμβάλλει στην επίτευξη κοινών επιχειρηματικών στόχων, η εταιρεία θα προσφέρει ένα σύνολο εργαλείων, συμπεριλαμβανομένων υπηρεσιών δημιουργίας ζήτησης και διαχείρισης επαφών, καθώς και παροχή πληροφοριών σχετικά με την αγορά, έτσι ώστε οι συνεργάτες να είναι καλύτερα εξοπλισμένοι για να κατανοήσουν και να επεκταθούν σε νέους τομείς, σε όλο το φάσμα της αγοράς.

Επιτυχία

Μέσω ενός νέου «Κέντρου Εκμάθησης Συνεργατών» (Partner Learning Hub), οι συνεργάτες θα έχουν πρόσβαση σε πρόσθετη κατάρτιση και πόρους, που θα τους βοηθήσουν να κλείσουν αποτελεσματικότερα τις συμφωνίες τους και να μεγιστοποιήσουν τις πωλήσεις. Οι πόροι αυτοί διαρθρώνονται σε τρία μέρη: οικοδόμηση της γνώσης του χαρτοφυλακίου προϊόντων της Canon και της προστιθέμενης αξίας του, υποστήριξη συνομιλιών πωλήσεων, καθώς και μια νέα πλατφόρμα καταχώρησης συμφωνιών. Οι συνεργάτες θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να επικεντρωθούν σε συγκεκριμένες προκλήσεις της αγοράς, μέσω κατάρτισης προερχόμενη από ειδικούς, οι οποία εξηγεί λεπτομερέστερα τον τρόπο με τον οποίο οι πελάτες σε αυτούς τους κλάδους σκέπτονται και προχωρούν στις αγορές τους.

Εξορθολογισμός

Τέλος, η Canon θα προσφέρει μια επιλογή υπηρεσιών για τη μείωση του φορτίου διαχείρισης, έτσι ώστε οι συνεργάτες να μπορούν να παραμείνουν επικεντρωμένοι στους στόχους τους. Αυτές οι υπηρεσίες θα περιλαμβάνουν δυνατότητα υποστήριξης και χρονοδιάγραμμα αποδοτικότητας, καθώς και κατάλογο ενεργοποίησης υπηρεσιών.

Ο κος Hermann Anderl, Managing Director, Canon CEE, αναφέρει σχετικά: «Στην Canon CEE, η στενή συνεργασία με το Κανάλι Συνεργατών είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη των αμοιβαίων στόχων μας. Αυτό το πνεύμα εταιρικής σχέσης, μας βοηθά να προωθήσουμε την καινοτομία και να μετασχηματίσουμε τις δραστηριότητες των τελικών μας πελατών, χρησιμοποιώντας προϊόντα και λύσεις της Canon, ώστε οι πελάτες μας να είναι πιο κερδοφόροι και παραγωγικοί. Κάθε επιχείρηση έχει διαφορετικά σχέδια διεύρυνσης και επιχειρηματικής ανάπτυξης, έτσι ώστε το Πρόγραμμα Συνεργατών μας να προσφέρει εξατομικευμένες προτάσεις, για να διασφαλίσει ότι καλύπτουμε αυτές ακριβώς τις ανάγκες. Παρέχουμε μια σαφώς σχεδιασμένη διαδρομή για τους συνεργάτες, η οποία επικεντρώνεται στην ενίσχυση της ανάπτυξης, στη στήριξη της εξειδίκευσης, και η οποία προσφέρει οφέλη και ανταμοιβές που αντανακλούν την απόδοση».

Για να την καλύτερη κατανόηση του Προγράμματος Συνεργατών EMEA της Canon, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος, για να μάθετε περισσότερα, ή να εγγραφείτε ως συνεργάτης. https://www.canon.gr/partner-programme/

[1] Smithers Pira, “The Future of Digital Printing to 2024” (το μέλλον της ψηφιακής εκτύπωσης μέχρι το 2024), (2014)

Comments are closed.