Αθήνα, 10 Ιανουαρίου 2017 – Το Μάρτιο του 2017, η Canon θα γιορτάσει την 30η επέτειο από την κυκλοφορία του παγκοσμίου φήμης EOS System, που περιλαμβάνει τις σειρές φωτογραφικών μηχανών με εναλλασσόμενους φακούς EOS, καθώς και μια ευρεία σειρά από αξεσουάρ, με αρχή τους εναλλασσόμενους φακούς EF.

Το Canon EOS system έκανε την εμφάνισή του το Μάρτιο του 1987, με την κυκλοφορία της φωτογραφικής μηχανής EOS 650 single-lens reflex (SLR) και των φακών EF.¹ Η ονομασία EOS είναι το ακρώνυμο της φράσης “Electro Optical System” αλλά και το όνομα της Ελληνικής θεότητας της αυγής “Ηώς”. Η σειρά EOS εισήγαγε το πρώτο σύστημα πλήρους ηλεκτρονικής προσαρμογής φακού στον κόσμο, το οποίο είναι πλέον κοινός τόπος για όλες τις κάμερες και τους κατασκευαστές.

Όλα τα καίρια εξαρτήματα της ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής, δηλ. ο αισθητήρας CMOS, ο επεξεργαστής εικόνας και οι εναλλασσόμενοι φακοί που χρησιμοποιούνται στο EOS System, αναπτύσσονται εσωτερικά από την Canon, κάτι το οποίο σημαίνει ότι η Canon ελέγχει όλα τα μέρη της επεξεργασίας εικόνας, από τη σύλληψη μέχρι και την τελική απεικόνιση. Αυτό οδήγησε γρήγορα τα προϊόντα της Canon στην κορυφή και τα κατέστησε σημεία αναφοράς για την ποιότητα εικόνας και την χρωματική απόδοση.

Άλλοι σταθμοί στην ιστορία του Canon EOS System περιλαμβάνουν, την κυκλοφορία της πρώτης εισαγωγικής DSLR το Σεπτέμβριο του 2003, την EOS 300D, με την οποία ξεκίνησε μια νέα ψηφιακή εποχή. Η EOS 300D επαινέθηκε για τον συμπαγή, ελαφρύ σχεδιασμό της, τη φιλικότητά της και την ανταγωνιστική της τιμή. Η κυκλοφορία αυτού του μοντέλου βοήθησε την Canon να γίνει η νούμερο ένα κατασκευάστρια εταιρεία στην αγορά φωτογραφικών μηχανών με εναλλασσόμενους φακούς το 2003 και για τα επόμενα 13 συναπτά έτη. Χάρη στη μακρόχρονη υποστήριξη από τους πελάτες, το Νοέμβριο του 2015, η συνολική παραγωγή των μηχανών EOS έφτασε τα 80 εκατομμύρια τεμάχια και τον Αύγουστο του 2016 ο συνολικός αριθμός των φακών EF που παρήχθησαν, ξεπέρασε το όριο των 120 εκατομμυρίων τεμαχίων.

Το EOS System, πλέον, περιλαμβάνει το Cinema EOS System, με 24 κάμερες² με μια γκάμα 97 EF φακών. Με μια τόσο πλούσια προϊοντική σειρά, το EOS System έχει σχεδιαστεί για να ανταποκριθεί στις ποικίλες ανάγκες και επιθυμίες διαφορετικών χρηστών.

Από το ξεκίνημά του το 1987, το EOS System επιδιώκει σταθερά την επέκταση των ορίων των φωτογραφικών δυνατοτήτων και έχοντας στον πυρήνα του την οπτική τεχνολογία της Canon, η εταιρεία συνεχίζει να βελτιώνει την τεχνολογία απεικόνισης, ενισχύοντας το EOS System, με στόχο την κάλυψη των αναγκών διαφορετικών χρηστών και την προώθηση της χρήσης της φωτογραφίας και του βίντεο, ως βασικές μορφές οπτικής επικοινωνίας.

Οι κυριότεροι σταθμοί της 30ης επετείου:

 • 1987: Ανακοινώνονται η μηχανή EOS 650 και οι φακοί EF 35-70mm f/3.5-4.5, EF 35-105mm f/3.5-4.5 και EF 50mm f/1.8
 • 1989: Κυκλοφορεί η EOS-1, η πρώτη επαγγελματική φωτογραφική μηχανή  της Canon με αυτόματη εστίαση
 • 1994: Κυκλοφορεί η EOS 5 με αυτόματο σύστημα εστίασης και παρακολούθησης του ματιού
 • 2000: EOS D30  – η πρώτη ψηφιακή φωτογραφική μηχανή εσωτερικής παραγωγής της Canon
 • 2001: EOS-1D – η πρώτη ψηφιακή επαγγελματική φωτογραφική μηχανή  εσωτερικής παραγωγής της Canon
 • 2003: EOS 300D – η πρώτη καταναλωτική DSLR με κόστος κάτω από τα €1.000
 • 2005: ανακοινώνεται η EOS 5D – η πρώτη οικονομική full frame DSLR
 • 2008: EOS 5D Mark II – η πρώτη DSLR που επιτρέπει λήψη βίντεο Full HD
 • 2012: Κυκλοφορία της σειράς Cinema EOS επαγγελματικών ψηφιακών βιντεοκαμερών
 • 2015: η παραγωγή της Canon έχει φτάσει τις 80 εκατομμύρια φωτογραφικές  μηχανές
 • 2016: η παραγωγή της Canon έχει φτάσει τους 120 εκατομμύρια φακούς

Σχετικά με την Canon Ελλάδας
Η Canon Ελλάδας αποτελεί μέρος της Canon CEE, του τοπικού οργανισμού πωλήσεων της Canon Europe (RSO) για την Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη, την Κεντρική Ασία και την περιοχή του Καυκάσου. H Canon Ελλάδας φέρνει στους Έλληνες πελάτες τα οφέλη των καταναλωτικών και επαγγελματικών προϊόντων της Canon και προσφέρει ένα εκτενέστατο χαρτοφυλάκιο λύσεων για καταναλωτές και επιχειρήσεις κάθε μεγέθους.
H Canon CEE, ανήκει στον οργανισμό Canon Europe ο οποίος είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη της Canon στην περιοχή EMEA. Οι κύριοι τομείς δραστηριοποίησης της εταιρείας στην περιοχή είναι: Τα επαγγελματικά προϊόντα απεικόνισης και παραγωγής εκτυπώσεων (Business Imaging και Production Printing) όπως επίσης και η διάθεση καινοτόμων προϊόντων για καταναλωτές (φωτογραφικές μηχανές, βιντεοκάμερες, εκτυπωτές, σαρωτές, συσκευές fax και πολυλειτουργικά μηχανήματα). Η Canon προσφέρει επίσης προϊόντα για επαγγελματικές εφαρμογές εικόνας (Φωτογραφικές μηχανές και βιντεοκάμερες, προβολείς, δικτυακές κάμερες και λύσεις τηλεοπτικής παραγωγής) καθώς και συστήματα ιατρικής απεικόνισης (Λύσεις ψηφιακής ακτινογράφησης και οφθαλμολογίας).
Η Canon πραγματοποιεί σημαντικές επενδύσεις στον τομέα της έρευνας και της ανάπτυξης, ώστε να προσφέρει τα αρτιότερα εξοπλισμένα και πλέον πρωτοποριακά προϊόντα και υπηρεσίες για την ικανοποίηση των δημιουργικών αναγκών των πελατών της. Από τους ερασιτέχνες φωτογράφους έως τις εταιρείες παραγωγής επαγγελματικών εκτυπώσεων, η Canon επιτρέπει σε κάθε πελάτη να εκφράσει το πάθος του για την εικόνα.
Η εταιρική φιλοσοφία της Canon είναι το Kyosei, που προωθεί “τη συμβίωση και τη συνεργασία για το κοινό καλό”. Η Canon έχει λάβει πιστοποίηση ISO 14001 για τις δραστηριότητές της παγκοσμίως, αποδεικνύοντας ότι διαθέτει υψηλά πρότυπα περιβαλλοντικής διαχείρισης σε παγκόσμιο επίπεδο.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Canon στην Ελλάδα, επισκεφθείτε την τοποθεσία: http://www.canon.gr/.

¹ Οι φακοί EF35-70mm f/3.5-4.5, EF35-105mm f/3.5-4.5 και EF50mm f/1.8 κυκλοφόρησαν μαζί με την EOS 650.
² Περιλαμβάνει ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, compact μηχανές και μηχανές με φιλμ.

Comments are closed.