Δελτίο Τύπου Canon Ελλάδος

Αθήνα, 23 Νοεμβρίου 2018  – Η Canon παγκόσμια πρωτοπόρος στις λύσεις απεικόνισης, μόλις προσέθεσε δύο νέα scanners επιταγών στην επιτυχημένη της σειρά imageFORMULA, το imageFORMULA CRL1 και το imageFORMULA CRL1 UV. Οι νέες, μικρών διαστάσεων συσκευές, είναι σχεδιασμένες για να τοποθετούνται άνετα σε στενά γκισέ συναλλαγών και προσφέρουν την τελευταία λέξη στην τεχνολογία σάρωσης εικόνων υψηλής ακρίβειας, με στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας και την επιτάχυνση της εκκαθάρισης των επιταγών. 

 

Μέγιστη ακρίβεια και ταχύτητα

Σχεδιασμένα με γνώμονα την αποδοτικότητα, τα imageFORMULA CR-L1 και imageFORMULA CR-L1 UV είναι σε θέση να σαρώνουν με ακρίβεια μέχρι 3.000 επιταγές ανά ημέρα, με δυνατότητα επεξεργασίας έως και 45 επιταγές ανά λεπτό, και υποστήριξη σάρωσης εικόνων διπλής όψης σε μια μόνο λειτουργία.

Η σειρά CR-L1 είναι εξοπλισμένη με την αποκλειστική μαγνητική κεφαλή της Canon, που διαβάζει τα δεδομένα της γραμμής κώδικα MICR (magnetic ink character recognition – αναγνώριση χαρακτήρων μαγνητικής μελάνης) που εκτυπώνονται με μαγνητικό μελάνι. Ένας ομαλός και αξιόπιστος αυτόματος μηχανισμός τροφοδοσίας 50 φύλλων μεγιστοποιεί την ταχύτητα και την παραγωγικότητα, και επιτρέπει τη σάρωση πρόσθετων επιταγών που σαρώνονται αποδοτικά ανά ομάδες.

Για ακόμα ακριβέστερη αναγνώριση και μέγιστη ακρίβεια, η σειρά CR-L1 αξιοποιεί το σύστημα MOCR, συνδυάζοντας τόσο την ανάγνωση μελάνης (MICR) και την οπτική αναγνώριση χαρακτήρων (OCR), τεχνολογίες οι οποίες εφαρμόζουν έναν μοναδικό αλγόριθμο για τον συγκριτικό έλεγχο των χαρακτήρων.

Ο Tim Brosnihan, European Product Marketing Manager, Canon Europe, δήλωσε, «Αναμένουμε ότι η ζήτηση για σάρωση μικρών πακέτων επιταγών θα αυξηθεί εκεί που η επεξεργασία επιταγών πραγματοποιείται στο γκισέ συναλλαγών ή στο κατάστημα λιανικής, σε αντίθεση με μια κεντρική διαδικασία σάρωσης. Το 2017, 405 εκατομμύρια επιταγές χρησιμοποιήθηκαν για πληρωμές και λήψη μετρητών μόνο στη Μεγάλη Βρετανία[1]. Χάρη στο μικρό τους μέγεθος, αυτά τα νέα scanners επιταγών είναι ιδανικά για μικρά γραφεία ταμείων σε τράπεζες ή καταστήματα. Σχεδιασμένα για να προσφέρουν τη μέγιστη ακρίβεια και ταχύτητα απεικόνισης με σχεδίαση ultra-compact, τα scanners CR-L1 και CR-L1 UV έχουν τη δυνατότητα να χωρούν άνετα ακόμη και στους μικρότερους εργασιακούς χώρους».

 

Ανώτερη ποιότητα εικόνας

Οι κομψές, συμπαγείς συσκευές σάρωσης ενσωματώνουν έναν αριθμό εντυπωσιακών εργαλείων επεξεργασίας εικόνας, συμπεριλαμβανομένης μιας προηγμένης μονάδας CIS (Contact Image Sensor – αισθητήρα εικόνας επαφής). Τα οφέλη περιλαμβάνουν ευκρινέστερες εικόνες και μικρότερη παραμόρφωση εικόνας, με καλύτερη αναγνωσιμότητα κειμένου για βελτιωμένη ακρίβεια οπτικής αναγνώρισης χαρακτήρων (OCR). Η τεχνολογία Fine Text Filtering (φιλτραρίσματος πολύ λεπτού κειμένου) μειώνει σημαντικά τον ανεπιθύμητο θόρυβο από τα υπόβαθρα σχημάτων και τις εικόνες των εγγράφων, εξασφαλίζοντας ευκρινή και καθαρή αναπαραγωγή κάθε φορά.  Το μοντέλο CR-L1 υποστηρίζει επίσης έγχρωμη σάρωση με ανάλυση μέχρι και 300 dpi.

 

Σάρωση UV και άνετη αποτύπωση

Το ειδικό μοντέλο CR-L1 UV χρησιμοποιεί την καλύτερη, στην κατηγορία του, τεχνολογία καταπολέμησης της απάτης, χάρη στους αισθητήρες σάρωσης UV, που παρέχουν σαφή ορατότητα των επικαλύψεων μελανιού UV και άλλων εκτυπώσεων κατά της πλαστογραφίας, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος επεξεργασίας πλαστογραφημένων ή αλλοιωμένων επιταγών. Οι χρήστες μπορούν επίσης να βασιστούν στο ενσωματωμένο σύστημα αποτύπωσης για την καταγραφή και εκτύπωση σημαντικών πληροφοριών στο πίσω μέρος της επιταγής, συμπεριλαμβανομένων των χαρακτήρων, της ημερομηνίας, των τμηματικών αριθμών, του χρόνου ή των συμβόλων βέλους.

Τα scanners imageFORMULA CR-L1 και CR-L1 UV μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με το συνοδευτικό software Canon Scanning Utility Software, ενώ για την ενσωμάτωση με ήδη υπάρχοντα συστήματα, παρέχεται Canon Driver και Ranger Transport API driver. Διατίθεται επίσης και πακέτο ανάπτυξης εφαρμογών – Software Developers Kit (SDK) για την ενιαία ενσωμάτωση των scanners επιταγών της Canon της σειράς CR με προσαρμοσμένες ή εξειδικευμένες λύσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το https://www.canon-europe.com/scanners/cheque-scanners/cr-l1-series/

Προδιαγραφές προϊόντος

 • Μικρών διαστάσεων scanner επιταγών για γκισέ ταμείων
 • Γρήγορη ταχύτητα σάρωσης μέχρι 45 cpm (Α/Μ, 200 dpi, προσωπικές επιταγές), υποστήριξη χρώματος στα 300 dpi
 • Ειδικό μοντέλο UV: CR-L1 UV
 • Προ-σάρωση οπισθογραφήσεων με ενσωματωμένο σύστημα αποτύπωσης
 • Υψηλής ακρίβειας MICR με δυνατότητα MOCR
 • Ανίχνευση τροφοδοσίας διπλοτύπων με αισθητήρα υπερύθρων
 • Υποστήριξη προαιρετικού εκτυπωτή αποδείξεων
 • Ενεργειακά αποδοτικό μοντέλο
 • Αυτόματος τροφοδότης – ADF: χωρητικότητα 50 φύλλων
 • Προτεινόμενος μηνιαίος κύκλος εργασιών: 3.000 επιταγές ημερησίως
 • Κατανάλωση ισχύος
  • Σάρωση: μέγιστο 15,8W
  • Κατάσταση αναμονής (sleep mode): μέγιστο 2,3W
  • Ανενεργή κατάσταση (power off): μέγιστο 0,1W

 

[1] Check and Credit Clearing Company, Μάρτιος 2017 https://www.chequeandcredit.co.uk/information-hub/facts-and-figures/key-facts-and-figures-0

 

Comments are closed.