BrilliantPR

Η νέα σειρά Latitude επανασχεδιάστηκε για το σύγχρονο γραφείο και τον σύγχρονο εργαζόμενο, με διάφορες επιλογές στην τεχνολογία και ασφάλεια επιπέδου enterprise

 • Η νέα και εντελώς επανασχεδιασμένη σειρά φορητών υπολογιστών Dell Latitude βοηθά τους χρήστες να εργάζονται ταχύτερα και να παραμένουν παραγωγικοί για περισσότερο χρόνο
 • Η επόμενης γενιάς βιομετρική είσοδος στο σύστημα και οι επιλογές πολύ-παραγοντικής ασφάλειας απευθύνονται σε ποσοστό 80% των εργαζομένων, που πιστεύουν ότι η ενσωμάτωση χαρακτηριστικών ασφαλείας βοηθά στη διατήρηση της ασφάλειας των εταιρικών δεδομένων
 • Η λύση Unified Workspace της Dell Technologies απλουστεύει δραστικά και επιταχύνει την εγκατάσταση, τη διαχείριση, και την υποστήριξη των νέων υπολογιστών Latitude
 • Οι πιο ισχυρές επιλογές docking station στον κόσμο διακρίνονται για την επεκτάσιμη σχεδίαση, έτσι ώστε να βελτιώνεται η παραγωγικότητα και η διαχείριση

Κομψότερη, περισσότερο συμπαγής, και ευκολότερη στη μεταφορά οποτεδήποτε και οπουδήποτε,  η 10η γενιά υπολογιστών Latitude για επιχειρησιακές ανάγκες από την Dell Technologies έχει επανασχεδιαστεί εντελώς, με στόχο να ανταποκριθεί στις ανάγκες του εξελισσόμενου ανθρώπινου δυναμικού. Το νέο χαρτοφυλάκιο φορητών επαγγελματικών υπολογιστών της Dell σχεδιάζεται με γνώμονα τα τμήματα Πληροφορικής, και έχει ως στόχο να ενισχύσει την παραγωγικότητα των στελεχών και να επεκτείνει την παραγωγικότητά τους, ανεξάρτητα από το πότε, που και με ποιον τρόπο εργάζονται.

 

Το επανασχεδιασμένο χαρτοφυλάκιο ενισχύει την παραγωγικότητα, προσφέροντας προηγμένα χαρακτηριστικά ασφάλειας

Με ισχυρό συνδυασμό hardware και software, που μετασχηματίζει τον τρόπο που τα τμήματα Πληροφορικής εγκαθιστούν, διαχειρίζονται, διασφαλίζουν και υποστηρίζουν τις συσκευές τους, οι νέοι υπολογιστές Latitude περιλαμβάνουν μια πληθώρα επιλογών ταχύτατης τεχνολογίας (“express”). H τεχνολογία ExpressCharge™ παρέχει μέχρι και 80% φόρτιση μπαταρίας μέσα σε 1 ώρα[i], ενώ η ExpressCharge Boost™ επιτρέπει τη φόρτιση σε ποσοστό 35% μέσα σε μόλις 20 λεπτά [ii]. Σε επιλεγμένα συστήματα υπάρχει επίσης το καινοτομικό χαρακτηριστικό Dell ExpressConnect, το οποίο ανιχνεύει με έξυπνο τρόπο και συνδέει τον υπολογιστή με το ισχυρότερο σήμα WiFi για επίτευξη μέχρι και 40% ταχύτερης διαμεταγωγής απ’ ότι η συμβατική κεραία[iii], με αποτέλεσμα λιγότερες διακοπές στη σύνδεση, πιο αξιόπιστες μεταφορές αρχείων και ταχύτερος συγχρονισμός στα emails.

Μια πρόσφατη έρευνα της Ipsos που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Dell[iv] διαπίστωσε ότι οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης θεωρούν ότι τα ενσωματωμένα χαρακτηριστικά ασφάλειας είναι μεταξύ των τριών σημαντικότερων παραγόντων, κατά την επιλογή του επαγγελματικού τους υπολογιστή. Μάλιστα, σχεδόν το 80% πιστεύουν ότι η ενσωμάτωση χαρακτηριστικών στον υπολογιστή της εργασίας τους, βοηθά στη διασφάλιση των εταιρικών δεδομένων.

Ανταποκρινόμενα σε αυτές τις απαιτήσεις, τα notebooks προσθέτουν νέα χαρακτηριστικά ασφάλειας επιπέδου enterprise, που απαλλάσσουν τους χρήστες από τον κόπο να θυμούνται συνθηματικά, και προσφέρουν ταχύτατη και ασφαλή είσοδο στο σύστημα. Πολλοί νέοι υπολογιστές Latitude μπορούν πλέον να εφοδιαστούν με αναγνώστες δακτυλικού αποτυπώματος, οι οποίοι είναι ενσωματωμένοι στο κουμπί λειτουργίας, και υπέρυθρες κάμερες συμβατές με τη λειτουργία Windows Hello, για πιο αξιόπιστη, βιομετρική ταυτοποίηση. Πολλά συστήματα μπορούν επίσης να εφοδιαστούν με το σύστημα Dell SafeScreen, που αποτελείται από φίλτρα που προστατεύουν την ιδιωτικότητα, και τις συσκευές ανάγνωσης καρτών FIPS 201 Smart Card Reader με επαφή, ή την ανέπαφη συσκευή Smart Card Reader με SafeID, για την προστασία των διαπιστευτηρίων των χρηστών. Τα laptops υποστηρίζουν επίσης το πρόσφατα ανακοινωθέν, από την Dell, βοηθητικό πρόγραμμα SafeBIOS, που προσφέρει στους πελάτες επιπλέον ορατότητα σε αλλαγές στο BIOS, επαληθεύοντας την ακεραιότητα του firmware, με ασφαλή τρόπο, στο cloud.

Το 10ης γενιάς χαρτοφυλάκιο Latitude είναι βελτιστοποιημένο για τη νέα πλατφόρμα                          Unified Workspace της Dell Technologies και παράλληλα παρέχει στους εργαζομένους μια άνετη εμπειρία, έτοιμη για εργασία.

«Οι ανάγκες Πληροφορικής του σύγχρονου εργατικού δυναμικού έχουν αλλάξει. Δεν βρίσκονται στα γραφεία τους όλη τη μέρα. Κινούνται συνεχώς ανάμεσα σε συναντήσεις, σε μακρινά ή κοντινά ταξίδια, και τα laptops ενός μόνο είδους δεν καλύπτουν κάθε ανάγκη», εξηγεί ο Rahul Tikoo, vice president and general manager, Commercial Mobility Products, Dell. «Οι νέοι μας υπολογιστές Latitude καθιστούν πιο εύκολη και πιο ευχάριστη την εργασία, τη συνεργασία, και την καινοτομία, οποτεδήποτε και οπουδήποτε. Με τα ζητήματα ασφάλειας να απασχολούν τόσο τους χρήστες, όσο και τα τμήματα Πληροφορικής, οι επιχειρήσεις μπορούν να βασιστούν πάνω στα νέα συστήματα Latitude, σε συνδυασμό με την πλατφόρμα Unified Workspace της Dell Technologies, για να διευκολύνουν το έργο των τμημάτων Πληροφορικής και να εξασφαλίζουν ότι οι εργαζόμενοι διαθέτουν την καλύτερη δυνατή συσκευή για τις ανάγκες τους, με ταχύτατη ρύθμιση και προετοιμασία,  εξυπνότερη λειτουργία και πάντα ασφαλή, οπουδήποτε κι αν βρίσκονται».

 

Μικρότερα και ελαφρύτερα επαγγελματικά συστήματα υπολογιστών, προσαρμοσμένα στις σύγχρονες συνθήκες εργασίας

Με περισσότερο στυλ από κάθε άλλη φορά, και με τη δυνατότητα να εξοπλιστούν με 8ης γενιάς επεξεργαστές Intel® Core™ vPro και λύσεις ασύρματης δικτύωσης Intel® Wi-Fi 6 (Gig+) που παρέχουν ταχύτερες συνδέσεις στους εργαζομένους, υπάρχει ένα Latitude για κάθε απομακρυσμένο εργαζόμενο, για κάθε υπάλληλο γραφείου, ή επαγγελματία που βρίσκεται συνεχώς σε εξωτερικές εργασίες.

Μαζί με το βραβευμένο Latitude 7400 2-σε-1 που ανακοινώθηκε φέτος στην έκθεση CES, η νέα σειρά Latitude περιλαμβάνει:

 

Σειρά Latitude 7000

Σε μεγέθη 13 και 14 ιντσών, η σειρά Latitude 7000 περιλαμβάνει τα μικρότερα, στον κόσμο, κορυφαία (premium) επαγγελματικά notebooks που είναι διαθέσιμα στην αγορά[v]. Με περίβλημα από ανθεκτικό κατεργασμένο αλουμίνιο, ή υλικά ανθρακονημάτων, τα νέα laptops διαθέτουν σχεδίαση με αρθρώσεις συγκράτησης οθόνης, η οποία επιτρέπει το άνετο άνοιγμά της με ένα χερι, για να αποκαλυφθεί η αντιθαμβωτική επιφάνεια απεικόνισης με στενά περιθώρια στα άκρα. Σχεδιασμένη για ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας κατά τη χρήση, η καινοτομική ψηφιακή τεχνολογία SafeScreen περιορίζει τις γωνίες θέασης της οθόνης, για ασφάλεια, κατά την εργασία σε δημόσιους χώρους.

Το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει επίσης το Latitude 7200 2-σε-1, το οποίο είναι λεπτότερο και ελαφρύτερο, διαθέτει premium φινίρισμα αλουμινίου, και φωτιζόμενο πληκτρολόγιο. Το συγκεκριμένο laptop 12 ιντσών, που μπορεί να υποστηριχθεί πλήρως από ένα τμήμα Πληροφορικής, αποτελεί το ασφαλέστερο, πιο διαχειρίσιμο, και πλούσιο σε χαρακτηριστικά αποσπώμενο σύστημα Dell Latitude, αλλά και το μικρότερο που παρέχεται από την Dell, για όσους δίνουν προτεραιότητα στη φορητότητα με tablet.

Όλα τα laptops μπορούν να εφοδιαστούν με μνήμη μέχρι 32GB[vi] και επιτυγχάνουν τον εντυπωσιακό χρόνο των 20 ωρών[vii] λειτουργίας σε επιλεγμένες συνθέσεις, που ισοδυναμεί με 25% περισσότερη διάρκεια σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Για τον απαιτητικό επαγγελματικό χρήστη φορητών συστημάτων, η σειρά Latitude 7000 προσφέρει επίσης την πρώτη, στην αγορά υπολογιστών, στενού περιθωρίου 4×4, CAT16, κεραία κινητής τηλεφωνίας με δυναμική ρύθμιση, η οποία αποδίδει ταχύτητες gigabit LTE σε εξωτερικούς χώρους, για ταχύτερες λήψεις.

 

Σειρά Latitude 5000

Τα μικρότερα, στον κόσμο, κύριας κατηγορίας (mainstream) επαγγελματικά notebooks στην κατηγορία τους[viii] προσφέρουν επίσης ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικών χαρακτηριστικών και δυνατοτήτων διαμόρφωσης. Η σειρά Latitude 5000 διατίθεται σε μεγέθη 13, 14 και 15 ιντσών, σε νέα περιβλήματα, ενισχυμένα με ανθρακονήματα, και τον καλύτερο μέγιστο χρόνο λειτουργίας στην αγορά, της τάξης των 20 ωρών, κάτι το οποίο σημαίνει ότι οι χρήστες θα απολαμβάνουν αδιάλειπτη λειτουργία για να προσηλωθούν στις εργασίες τους. Οι συνθέσεις περιλαμβάνουν στενού περιθωρίου οθόνες HD, Full HD ή και αφής, καθώς και ισχυρούς επεξεργαστές 8ης γενιάς Intel® Core™, με προαιρετικά διακριτά υποσυστήματα γραφικών, που φέρουν σε πέρας ακόμη και τις πιο απαιτητικές εργασίες.

Επιπλέον, η Dell Technologies παρουσιάζει το νέο Latitude 5300 2-σε-1, το μικρότερο, στον κόσμο, mainstream επαγγελματικό σύστημα 13 ιντσών 2-σε-1[ix].  Με αρχικό βάρος μόλις 1,43 κιλά[x], το μοντέλο 5300 διαθέτει μηχανισμό αναδίπλωσης 360o και υψηλής ανθεκτικότητας οθόνη ανάλυσης Full HD με απ’ άκρου σε άκρο επίστρωση Corning Gorilla Glass και λειτουργία αφής και αντιθαμβωτική επικάλυψη για ακόμη καλύτερη αναγνωσιμότητα. Αυτό το σύστημα 2-σε-1 μπορεί να παραδοθεί στον πελάτη με μνήμη 32GB και μέχρι 1TB αποθηκευτικού χώρου.

 

Σειρά Latitude 3000

Η νέα σειρά Latitude 3000 θέτει τα πρότυπα στο χώρο των οικονομικών (entry-level) επαγγελματικών notebooks με δυνατότητες επιπέδου enterprise για βασικές εφαρμογές παραγωγικότητας, παραμένοντας προσιτά σε κάθε εταιρεία. Διαθέτοντας πλέον ακόμη μικρότερο αποτύπωμα και ανανεωμένη εμφάνιση, τα laptops διατίθενται στις 14 και 15 ίντσες, ενώ υπάρχει και ένα νέο, εντυπωσιακό μοντέλο 13 ιντσών, το οποίο είναι το μικρότερο και ελαφρύτερο επαγγελματικό notebook βασικών εφαρμογών 13 ιντσών, στον κόσμο.[xi]

Οι ισχυρότεροι σταθμοί φόρτισης στον κόσμο

Οι νέες επιλογές σταθμών πρόσδεσης (docking stations) της Dell είναι οι κορυφαίοι στον κόσμο, διαθέτοντας την πιο ισχυρή φόρτιση[xii] καθώς και οι πρώτοι σταθμοί πρόσδεσης με Thunderbolt σύνδεση[xiii] με αναβαθμίσιμη τροφοδοσία και συνδεσιμότητα. Είναι διαθέσιμοι σε τρεις επιλογές συνδεσιμότητας, Thunderbolt™ 3, δύο USB-C ή μία USB-C καθώς και τεχνολογίες ExpressCharge™ και ExpressCharge Boost™ για Dell laptops, με αποτέλεσμα να παρέχουν φόρτιση μέχρι 80% μέσα σε 1 ώρα, ή μέχρι 35% σε μόλις 20 λεπτά σε συμβατά συστήματα.

Η αναβαθμίσιμη συνδεσιμότητα και παροχή τροφοδοσίας των νέων σταθμών πρόσδεσης, καλύπτει τις αυξανόμενες ανάγκες του σύγχρονου εργασιακού χώρου, καθιστώντας τους ιδανική επένδυση για χρήση με πολλαπλές γενιές υπολογιστών. Χαρακτηριστικά έξυπνης διαχείρισης που εξορθολογίζουν την εγκατάσταση και διαχείριση, μέσω ενοποιημένου firmware, επιτρέπουν στα τμήματα Πληροφορικής να πραγματοποιούν ανανεώσεις ταχύτερα, χωρίς να διακόπτουν τις εργασίες των τελικών χρηστών.

 

Διαθεσιμότητα

 

Το χαρτοφυλάκιο 10ης γενιάς Dell Latitude είναι διαθέσιμο από την 1η Μαΐου, περιλαμβάνοντας τα παρακάτω μοντέλα:

 • Latitude 7×00 laptops
 • Latitude 7200 2-σε-1
 • Latitude 5×00 laptops
 • Latitude 5×01 laptops
 • Latitude 5300 2-σε-1
 • Latitude 3×00 laptops

 

Οι σταθμοί πρόσδεσης επόμενης γενιάς της Dell είναι ήδη διαθέσιμοι, και περιλαμβάνουν τα εξής μοντέλα:

 • Dell Dock (WD19) σε εκδόσεις 130W και 180W
 • Performance Dock (WD19DC)
 • Thunderbolt Dock (WD19TB)

 

Επιπλέον πηγές

 • Για περισσότερες πληροφορίες γύρω από τα νέα της εκδήλωσης Dell Technologies World, παρακαλούμε επισκεφθείτε το σχετικό press kit
 • Συνδεθείτε με την Dell Technologies, ακολουθώντας το @DellTech

 

 

Σχετικά με το Dell Technologies World
Το Dell Technologies World πραγματοποιήθηκε μεταξύ 29 Απριλίου και 2 Μαΐου στο Λας Βέγκας, και πρόκειται για την κορυφαία εκδήλωση της εταιρείας, που συγκεντρώνει τις τελευταίες τάσεις, τεχνολογίες και ειδικούς, από τα άκρα των δικτύων, στον πυρήνα και το cloud. Στη διάρκειά της, ειδικοί από όλες τις εταιρείες της Dell Technologies δείχνουν σε πελάτες και συνεργάτες, το διασυνδεδεμένο οικοσύστημα των υποδομών, εφαρμογών, συσκευών και ασφάλειας Πληροφορικής που επιφέρουν πραγματικό μετασχηματισμό σε όλες τις οργανώσεις.

Η Dell Technologies (NYSE:DELL) είναι μια μοναδική οικογένεια επιχειρήσεων, η οποία βοηθά τους οργανισμούς και τα άτομα, να οικοδομούν το ψηφιακό τους μέλλον και να μετασχηματίζουν τον τρόπο που εργάζονται και ζουν. Η εταιρεία παρέχει στους πελάτες το πλέον εκτεταμένο και καινοτομικό χαρτοφυλάκιο τεχνολογίας και υπηρεσιών, από τα άκρα των δικτύων (edge) μέχρι τον πυρήνα (core) των τεχνολογικών υποδομών και τα περιβάλλοντα cloud. Η οικογένεια Dell Technologies περιλαμβάνει τις εταιρείες Dell, Dell EMC, Pivotal, RSA, Secureworks, Virtustream και VMware.

 

1 Μέσα στο Dell Power Manager software, επιλέγοντας ExpressChargeTM , μπορεί να φορτιστεί η μπαταρία από το 0% μέχρι το 80% μέσα σε 60 λεπτά.  Αφού η φόρτιση φτάσει το 80% της χωρητικότητας, η ταχύτητα φόρτισης επανέρχεται στην κανονική.  Συστήνεται για χρήση με τον παρεχόμενο φορτιστή της Dell. Δεν συνιστάται με μικρότερο τροφοδοτικό. Ο χρόνος φόρτισης μπορεί να διαφέρει κατά +/-10% ανάλογα με τις ανοχές του συστήματος.

2 Μέσα στο Dell Power Manager software, επιλέγοντας είτε την κατάσταση Default στην προσαρμοζόμενη φόρτιση – Adaptive Charge, ή τη λειτουργία ExpressChargeTM , η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί από το 0% μέχρι το 35% μέσα σε 20 λεπτά, όταν το σύστημα είναι απενεργοποιημένο και η  θερμοκρασία της μπαταρίας κυμαίνεται μεταξύ 16-45 βαθμών C. Με την ενεργοποίηση της λειτουργίας ExpressChargeTM, η μπαταρία του συστήματος μπορεί να συνεχίζει τη φόρτιση μέχρι το 80% μέσα σε 60 λεπτά.  Αφού η φόρτιση φτάσει το 80%, η ταχύτητα φόρτισης θα επανέλθει στην κανονική ταχύτητα. Προτείνεται για χρήση με τον παρεχόμενο φορτιστή της Dell και δεν συνιστάται με μικρότερης ισχύος τροφοδοτικό. Ο χρόνος φόρτισης ενδέχεται να διαφέρει κατά +/-10% ανάλογα με τις ανοχές του συστήματος.

[iii] Βάσει της έκθεσης Ethertronics Engineering Test Report, Δεκέμβριος 2017, που συγκρίνει απόδοση διαμεταγωγής κεραίας με ενεργή καθοδήγηση σε σχέση με παθητική κεραία σε απόσταση 16 μέτρων από το σημείο πρόσβασης στα 5GHz, σε Dell Latitude 7490 laptop.

4 Αυτά είναι ευρήματα δημοσκόπησης της Ipsos poll που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 22 – 26 Μαρτίου 2019 για λογαριασμό της Dell. Για τις ανάγκες της έρευνας ρωτήθηκαν μέσω Internet, 1.050 ενήλικες, ηλικίας 18 και άνω στις ηπειρωτικές ΗΠΑ, την Αλάσκα και τη Χαβάη, στα Αγγλικά. Για να συμμετάσχουν στην έρευνα, οι ερωτηθέντες έπρεπε να εργάζονται με πλήρη απασχόληση.

[v] Βάσει εσωτερικής ανάλυσης της Dell, το Φεβρουάριο του 2019, με χρήση δημόσια διαθέσιμων στοιχείων, για τη σύγκριση συνολικής επιφάνειας 13” και 14” premium επαγγελματικών notebooks με υποστήριξη Intel vPro, αντίστοιχα. Τα notebooks είναι 5% μικρότερα από την προηγούμενη γενιά.

[vi] Η μνήμη του συστήματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την υποστήριξη γραφικών, ανάλογα με το μέγεθος της μνήμης του συστήματος και άλλους παράγοντες.

7 Η διάρκεια λειτουργίας με μπαταρία του Latitude 7400: μέχρι και 22 ώρες και 6 λεπτά διάρκεια λειτουργίας με Intel i5-8265U, 8GB RAM, 256GB PCIe SSD, FHD και μπαταρία 60 Whr. Δοκιμή με το μετροπρόγραμμα Mobile Mark 2014, διαθέσιμο από το www.bapco.com. Τα αποτελέσματα της δοκιμής παρατίθενται μόνο για λόγους σύγκρισης. Η πραγματική διάρκεια λειτουργίας με μπαταρία μπορεί να είναι σημαντικά μικρότερη από αυτή που μετρήθηκε στη δοκιμή, και διαφέρει ανάλογα με τη σύνθεση του προϊόντος και τη χρήση, το software, τις συνθήκες λειτουργίας, τις ρυθμίσεις διαχείρισης ενέργειας και άλλους παράγοντες. Η μέγιστη διάρκεια μπαταρίας μειώνεται με το χρόνο.

8 Βάσει εσωτερικής ανάλυσης της Dell, το Φεβρουάριο του 2019, με χρήση δημόσια διαθέσιμων στοιχείων, για τη σύγκριση της συνολικής επιφάνειας 13”, 14” και 15.6” mainstream επαγγελματικών notebooks με υποστήριξη Intel vPro support, αντίστοιχα. Τα notebooks είναι μέχρι 10% μικρότερα από την προηγούμενη γενιά.

9 Βάσει εσωτερικής ανάλυσης της Dell, το Φεβρουάριο του 2019, με χρήση δημόσια διαθέσιμων στοιχείων. Το μικρότερο αναφέρεται στη συνολική επιφάνεια των notebooks με υποστήριξη Intel vPro.

10 Τα βάρη ποικίλλουν ανάλογα με τη σύνθεση και τις κατασκευαστικές διαφοροποιήσεις.

11 Βάσει εσωτερικής ανάλυσης της Dell, τον Απρίλιο του  2019, με χρήση δημόσια διαθέσιμων στοιχείων. Το μικρότερο αναφέρεται στη συνολική επιφάνεια των notebooks. Η σύγκριση του βάρους γίνεται με βάση τα αρχικά βάρη.

12 Βάσει εσωτερικής ανάλυσης της Dell σε ανταγωνιστικά προϊόντα, με χρήση δημόσια διαθέσιμων στοιχείων, από το Φεβρουάριο του 2019. Παροχή ισχύος μέχρι 130W όταν χρησιμοποιούνται συμβατά συστήματα Dell. Η λειτουργία ExpressCharge Boost είναι διαθέσιμη σε επιλεγμένα συστήματα Dell.

13 Βάσει εσωτερικής ανάλυσης της Dell, το Φεβρουάριο του 2019.

Comments are closed.