• Τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας & Λαυρεωτικής Νικόλαος, ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Γιώργος Σταθάκης και ο CEO DHL Express Ευρώπης, κ. John Pearson.
  • Με τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων ολοκληρώνεται επίσημα το τριετές επενδυτικό πλάνο της εταιρείας, συνολικού ύψους €20.000.000
  • Στόχος των επενδύσεων η περαιτέρω βελτίωση των εξαιρετικά υψηλού επιπέδου υπηρεσιών ταχυμεταφορών που παρέχει η DHL Express στους πελάτες της

 Αθήνα, 6 Οκτωβρίου 2016: Με την επίσημη τελετή εγκαινίων των νέων εγκαταστάσεων της DHL Express στο χώρο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών την Τρίτη 4 Οκτωβρίου, ολοκληρώνεται το τριετές επενδυτικό πλάνο της εταιρείας, ύψους περίπου 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Για την τέλεση του αγιασμού στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νικόλαος ενώ τα εγκαίνια πραγματοποίησαν ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Γιώργος Σταθάκης και ο CEO Ευρώπης DHL Express,  κ. John Pearson.

Ο κ. Ελευθέριος Σαμαράς, Διευθύνων Σύμβουλος της DHL Ελλάδας, Κύπρου και τη Μάλτας, καλωσόρισε τους παρισταμένους στην εναρκτήρια ομιλία της εκδήλωσης, επισημαίνοντας τα χαρακτηριστικά και τη σημασία της μεγάλης αυτής επένδυσης. Όπως τόνισε, «H DHL Express συνεχίζει να αναπτύσσεται και να μεγαλώνει, παραμένοντας ο αδιαμφισβήτητος Ηγέτης των Ταχυμεταφορών στην Ελλάδα. Η επένδυση που πραγματοποιήθηκε εδώ στο Κέντρο Διαλογής στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, αλλά και το ευρύτερο επενδυτικό πλάνο, των τελευταίων τριών ετών, αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την εμπιστοσύνη μας στην Ελληνική αγορά και τις προοπτικές της».

Από την πλευρά του ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γιώργος Σταθάκης, χαιρέτισε την νέα επένδυση ως έμπρακτο παράδειγμα εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και στη δυνατότητά της να επιστρέψει σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης. Σημείωσε επίσης πως η έξοδος από την κρίση θα γίνει με ιδιωτικές επενδύσεις και με επιχειρήσεις που έχουν μεγάλη εξωστρέφεια και διεθνή παρουσία σε κλάδους και δραστηριότητες που αξιοποιούν τα μεγάλα πλεονεκτήματα της ελληνικής οικονομίας. Τέλος, δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να διασφαλίζει τους μεγαλύτερους δυνατούς πόρους για επενδύσεις είτε από ευρωπαϊκά προγράμματα, είτε με την κατάλληλη νομοθεσία, καθώς και με συνεχείς παρεμβάσεις για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν περισσότεροι από 500 πελάτες και συνεργάτες της εταιρείας στην Ελλάδα, βουλευτές και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και δημοσιογράφοι.

Η εξ’ ολοκλήρου ανακαίνιση του κέντρου διαλογής της DHL Express στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, συνολικής έκτασης 12.000τ.μ, υλοποιήθηκε βασισμένη σε τεχνολογία αιχμής και καινοτόμες διαδικασίες, με κύριο στόχο τόσο τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες προς τους πελάτες όσο και τις εξαιρετικές συνθήκες εργασίας για τους ανθρώπους της.

DHL – Η εταιρεία logistics για τον κόσμο

H DHL είναι η κορυφαία εταιρεία υπηρεσιών logistics παγκοσμίως. Η οικογένεια επιχειρησιακών μονάδων της DHL προσφέρει μια απαράμιλλη σειρά υπηρεσιών που εκτείνονται από εθνικές και διεθνείς μεταφορές δεμάτων, διεθνείς ταχυμεταφορές, φορτία αερομεταφερόμενα και δια θαλάσσης και χερσαίες μεταφορές, έως τη βιομηχανική διαχείριση αλυσίδων παραγωγής. Με περισσότερους από 325.000 υπαλλήλους σε περισσότερες από 220 χώρες και γεωγραφικές περιοχές παγκοσμίως, ενώνει ανθρώπους και επιχειρήσεις με ασφάλεια και αξιοπιστία για να διευκολύνει και να ενδυναμώσει τις παγκόσμιες εμπορικές ροές. Με εξειδικευμένες λύσεις για τις αναπτυσσόμενες αγορές και βιομηχανίες, -συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτρονικού εμπορίου, των βιοεπιστημών και των κλάδων της υγείας, της ενέργειας, της αυτοβιομηχανίας και του λιανικού εμπορίου, με μια αποδεδειγμένη δέσμευση προς την εταιρική υπευθυνότητα και απαράμιλλη παρουσία στις αναπτυσσόμενες αγορές, η DHL αποτελεί με σιγουριά την εταιρεία logistics για τον κόσμο.

Η DHL ανήκει στον Όμιλο Γερμανικών Ταχυδρομείων DHL (Deutsche Post DHL). Τα έσοδα του Ομίλου ξεπέρασαν τα 56 δις ευρώ το 2014.

Comments are closed.