• Η εταιρεία καταλαμβάνει την 3η θέση στη συνολική κατάταξη των κορυφαίων ελληνικών επιχειρήσεων αναφορικά με την ποιότητα του εργασιακού περιβάλλοντος
  • Πρόκειται για τη δεύτερη εν συνεχεία διάκριση, μετά και την περσινή βράβευση της εταιρείας, στην ίδια έρευνα

Αθήνα, 2 Μαΐου, 2017: Η DHL Express Ελλάδας κατέκτησε και φέτος τον επίζηλο τίτλο Best Workplace ο οποίος απονέμεται σε εταιρείες με εξαιρετικά υψηλό επίπεδο εργασιακών συνθηκών για το προσωπικό τους. Η εταιρεία κατέλαβε τη 3η θέση ανάμεσα σε 23 υποψήφιες ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες απασχολούν περισσότερους από 251 εργαζόμενους στο ανθρώπινο δυναμικό τους.

Η κ. Κάτια Λαμπροπούλου, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της DHL Express Ελλάδας, Κύπρου & Μάλτας, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που κατακτήσαμε και φέτος, όπως και πέρυσι, τον τίτλο Best Workplace για την DHL Express Ελλάδας, βράβευση η οποία έρχεται ως αναγνώριση των προσπαθειών που καταβάλλουμε χρόνο με το χρόνο, για την παγίωση ενός εργασιακού περιβάλλοντος, το οποίο θα λειτουργεί ως υπόδειγμα και σημείο αναφοράς για όλες τις Ελληνικές επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως του κλάδου. Οι αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας, η υψηλή υλικοτεχνική υποδομή, τα ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα κατάρτισης, αλλά και η καλλιέργεια ενός κλίματος συντροφικότητας, αλληλεγγύης και κοινωνικής αρωγής για τους εργαζομένους μας, συντέλεσαν στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος, μέσα στο οποίο τα πρόσωπα που δραστηριοποιούνται, είναι όχι μόνο ικανοποιημένα, αλλά και υπερήφανα, που συμμετέχουν στη μεγάλη οικογένεια της DHL Express».

Για 15η συνεχή χρονιά ο οργανισμός Great Place to Work®, με την επιστημονική και ακαδημαϊκή συνδρομή του ALBA Graduate Business School at The American College of Greece, διοργάνωσε τη μεγάλη ετήσια έρευνα BEST WORKPLACES για τη βράβευση των εταιρειών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον. Η επιβράβευση της DHL Express απορρέει από την προσεκτική έρευνα αξιολόγησης του εργασιακού περιβάλλοντος, δομημένη σε δεκάδες θεματικές ενότητες που καλύπτουν όλες τις πτυχές των συνθηκών εργασίας, του εργασιακού περιβάλλοντος, της ασφάλειας, των προνομίων, και του σεβασμού που απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι.

Η αξιολόγηση και επιλογή των καλύτερων εταιρειών, στις οποίες απονέμεται η διάκριση Great Place to Work®, στηρίζεται όμως κατά κύριο λόγο σε ερωτηματολόγιο Trust Index© που απαντούν οι εργαζόμενοι της εταιρείας. Το ερωτηματολόγιο  αποτελείται από 58 ερωτήσεις, οι οποίες στηρίζονται στο μοντέλο του Great Place to Work®.

Η έρευνα Best Workplaces στοχεύει στο να αναδείξει και να βραβεύσει τις επιχειρήσεις που διακρίνονται για την προσήλωσή στο ανθρώπινο δυναμικό τους, αλλά ταυτόχρονα να επιτρέψει σε όλες τις εταιρείες που συμμετέχουν στη διαδικασία αξιολόγησης, να σταθμίσουν, να αξιολογήσουν και να κατανοήσουν το δικό τους εργασιακό περιβάλλον και την αποτελεσματικότητα των πρακτικών που εφαρμόζουν.

Η ανώνυμη και εμπιστευτική κατάθεση των ερωτηματολογίων εκ μέρους των εργαζομένων, αποτελεί εγγύηση της εγκυρότητας των στοιχείων που συλλέγονται και καταρτίζουν την εικόνα του εργασιακού περιβάλλοντος και η οποία συνίσταται από το επίπεδο της αξιοπιστίας, της δικαιοσύνης και του σεβασμού που αποπνέει η διοίκηση της εταιρείας στο προσωπικό της.

DHL – Η εταιρεία logistics για τον κόσμο

 H DHL είναι η κορυφαία εταιρεία υπηρεσιών logistics παγκοσμίως. Η οικογένεια επιχειρησιακών μονάδων της DHL προσφέρει μια απαράμιλλη σειρά υπηρεσιών που εκτείνονται από εθνικές και διεθνείς μεταφορές δεμάτων, λύσεις για τη διαχείριση και αποστολή παραγγελιών ηλεκτρονικού εμπορίου, διεθνείς ταχυμεταφορές, φορτία αερομεταφερόμενα και δια θαλάσσης και χερσαίες μεταφορές, έως τη βιομηχανική διαχείριση αλυσίδων παραγωγής. Με περίπου 350.000 εργαζόμενους σε περισσότερες από 220 χώρες και γεωγραφικές περιοχές παγκοσμίως, η DHL ενώνει ανθρώπους και επιχειρήσεις με ασφάλεια και αξιοπιστία για να διευκολύνει και να ενδυναμώσει τις παγκόσμιες εμπορικές ροές. Με εξειδικευμένες λύσεις για τις αναπτυσσόμενες αγορές και βιομηχανίες -συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας, των βιοεπιστημών και των κλάδων της υγείας, της ενέργειας, της αυτοβιομηχανίας και του λιανικού εμπορίου- με μια αποδεδειγμένη δέσμευση προς την εταιρική υπευθυνότητα και απαράμιλλη παρουσία στις αναπτυσσόμενες αγορές, η DHL αποτελεί με σιγουριά την εταιρεία logistics για τον κόσμο.

Η DHL ανήκει στον Όμιλο Γερμανικών Ταχυδρομείων DHL (Deutsche Post DHL). Τα έσοδα του Ομίλου ξεπέρασαν τα 57 δις ευρώ το 2016.

Comments are closed.