Τα νέα προϊόντα της οικογένειας επεξεργαστών Intel® Xeon® E7 v3 φέρνουν προηγμένη απόδοση και αξιοπιστία για δυνατότητες ανάλυσης σε πραγματικό χρόνο και για κρίσιμες υπολογιστικές εφαρμογές

Αθήνα 05 Μαΐου, 2015 – Η Intel Corporation ανακοίνωσε την προϊοντική οικογένεια επεξεργαστών Intel® Xeon® E7-8800/4800 v3, οι οποίοι παρέχουν επιταχυνόμενη επιχειρηματική διορατικότητα μέσω analytics πραγματικού χρόνου, προηγμένη απόδοση και αξιοπιστία σε κρίσιμες υπολογιστικές εργασίες.
Η επιχειρηματική πληροφόρηση σε πραγματικό χρόνο, αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για τις εταιρείες σε όλο το φάσμα της επιχειρηματικότητας, από την υγεία και το λιανικό εμπόριο, μέχρι τις τηλεπικοινωνίες. Η ανάγκη γρήγορης άντλησης δεδομένων που υποστηρίζουν την εξαγωγή πρακτικά αξιοποιήσιμων συμπερασμάτων, με την ανάλυση  μεγάλων όγκων δεδομένων, καθιστά επιτακτική τη χρήση νέων τεχνολογιών στους τομείς in-memory computing και big data analytics.
Δεδομένης της υφιστάμενης και μελλοντικής ζήτησης σε in-memory computing, τα έσοδα αυτής της αγοράς εκτιμάται, από την Gartner, ότι θα ξεπεράσουν τα $9,5 δις μέχρι το τέλος του 2018, ενώ τουλάχιστον το 50 τοις εκατό των μεγάλων οργανισμών θα υιοθετήσει τo in-memory computing, στο πλαίσιο της ψηφιακής στρατηγικής τους1.

Η οικογένεια επεξεργαστών Intel Xeon E7 v3 επιτρέπει στους πελάτες να επεξεργάζονται και να αναλύουν εκτεταμένα σύνολα δεδομένων στη μνήμη των συστημάτων, επιτυγχάνοντας ταχύτερη λήψη αποφάσεων και βελτιωμένη επιχειρησιακή αποδοτικότητα, γεγονός που προσδίδει στις επιχειρήσεις ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.
“Στην οικονομία των ψηφιακών υπηρεσιών, η επιτυχία ή η αποτυχία εξαρτάται από την ταχύτητα με την οποία οι επιχειρήσεις ενεργούν, βάσει της διορατικότητας που αποκτούν μέσα από τεράστιους όγκους δεδομένων,” δηλώνει χαρακτηριστικά η Diane Bryant, senior vice president and general manager του Data Center Group στην Intel. “Η οικογένεια επεξεργαστών Intel Xeon processor E7 v3 είναι η μηχανή που επιταχύνει την επιχειρηματική ευφυία μέσω analytics σε πραγματικό χρόνο, επιτρέποντάς τους να βελτιώσουν την ικανοποίηση των πελατών τους, δημιουργώντας νέα εξατομικευμένα προϊόντα και υπηρεσίες, νέες πηγές εσόδων και προάγοντας την επιχειρησιακή αποδοτικότητα.”

Νέα Δεδομένα

  • Με 20 νέα παγκόσμια ρεκόρ απόδοσης σε ένα ευρύ φάσμα κρίσιμων εφαρμογών, η νέα οικογένεια επεξεργαστών επιτυγχάνει 40 τοις εκατό μεγαλύτερη μέση απόδοση, συγκρινόμενη με την προηγούμενη γενιά2.
  • Η οικογένεια των επεξεργαστών προσφέρει μέχρι και 6 φορές καλύτερη απόδοση σε επαγγελματικές εφαρμογές και φορτία εργασίας και επεξεργασία συναλλαγών in-memory 3, τα οποία βελτιστοποιούνται χάρη στις νέες επεκτάσεις Intel® Transactional Synchronization Extensions (Intel® TSX).
  • Διαθέτοντας μέχρι και 18 πυρήνες, 20 τοις εκατό περισσότερους σε σχέση με την προηγούμενη γενιά και μέχρι 45 megabytes μνήμης cache τελικού επιπέδου, η οικογένεια των επεξεργαστών είναι σε θέση να αποδώσει μέχρι και 70 τοις εκατό περισσότερες συνεδρίες ανάλυσης ανά ώρα, οι οποίες βοηθούν στη λήψη      αποφάσεων4.
  • Οι νέοι επεξεργαστές παρέχουν μέχρι και 10 φορές μεγαλύτερη απόδοση ανά ευρώ, μειώνοντας μέχρι και κατά 85 τοις εκατό το συνολικό κόστος κτήσης, σε σύγκριση με εναλλακτικές αρχιτεκτονικές RISC5, καθώς μειώνουν το κόστος απόκτησης του hardware, τις δαπάνες για ηλεκτρική ισχύ και ψύξη.
  • Οι επεξεργαστές υποστηρίζουν συνθέσεις μέχρι και 32 υποδοχών6, καθώς και τη μεγαλύτερη στον κόσμο, χωρητικότητα μνήμης ανά υποδοχή7 (συστήματα 8 υποδοχών μπορούν να      υποστηρίξουν μέχρι και 12 terabytes μνήμης DDR3 ή DDR4).
  • Νέες δυνατότητες ασφάλειας και αξιοπιστίας είναι πλέον εφικτές, μεταξύ των οποίων, αυξημένη απόδοση στην κρυπτογράφηση, μέσω των νεώτερων Intel® Advanced Encryption Standard New Instructions (Intel® AES-NI), καθώς και επιπρόσθετες βελτιώσεις στη μικρο-αρχιτεκτονική. Η τεχνολογία Intel® Run Sure, ένα μοναδικό σύνολο χαρακτηριστικών αξιοπιστίας, διαθεσιμότητας και επισκευασιμότητας  (RAS) για την οικογένεια επεξεργαστών Intel Xeon E78, ενισχύεται πλέον με νέα χαρακτηριστικά που διασφαλίζουν την απρόσκοπτη συνεχή λειτουργία για κρίσιμες εφαρμογές.
  • Η νέα οικογένεια αποτελείται από 12 μοντέλα επεξεργαστών, συμπεριλαμβανομένων επεξεργαστών που είναι βελτιστοποιημένοι για πολλαπλά σενάρια, όπως 2 επεξεργαστές υψηλής συχνότητας, οι οποίοι είναι σχεδιασμένοι για ένα υποσύνολο εφαρμογών βάσεων δεδομένων, οι οποίες απαιτούν τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα ανά πυρήνα.
  • Αρχομένης από σήμερα, 17 κατασκευαστές συστημάτων σε όλον τον κόσμο, ανακοινώνουν σταδιακά, τις δικές τους πλατφόρμες, οι οποίες βασίζονται σε επεξεργαστές οικογένειας Intel Xeon processor E7 v3. Μεταξύ των κατασκευαστών ανήκουν οι Bull*, Cisco*, Dell*, Fujitsu*, Hitachi*, HP*, Huawei*, Inspur*, Lenovo*, NEC*, Oracle*, PowerLeader*, Quanta*, SGI*, Sugon*, Supermicro* και ZTE*.
  • (Σημείωση:  Η Intel και η Cloudera ανακοινώνουν      σήμερα με λεπτομέρειες, τον τρόπο, με τον οποίο, η συνεργασία  τους οδήγησε σε ευρείας κλίμακας υιοθέτηση των analytics στις μεγάλες επιχειρήσεις. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται νέες βελτιώσεις, όπως η υλοποίηση του Intel AES-NI, που προσφέρει 2,5x βελτιωμένη9  απόδοση στην κρυπτογράφηση, επιτρέποντας σε ένα ολόκληρο σύνολο δεδομένων Hadoop να κρυπτογραφηθεί με overhead συστήματος μεταξύ 1-4 τοις εκατό, αναλόγως του φορτίου εργασιών10.

Μετασχηματισμός των επιχειρήσεων, μέσω των analytics πραγματικού χρόνου

Η Nippon Paint, μια από τις μεγαλύτερες ασιατικές εταιρείες προμήθειας χρώματος, χρησιμοποιεί επεξεργαστές Intel Xeon E7 v2 για την εκτέλεση SAP HANA in-memory analytics software, με το οποίο καταγράφει τη συμπεριφορά των πελατών της ακριβέστερα και επιταχύνει τη δυνατότητά τους να αναλύουν και να ενεργούν βάσει δεδομένων που προέρχονται από βελτιστοποιημένες εκστρατείες marketing και πωλήσεων.
“Μέσα από analytics πραγματικού χρόνου, η Nippon Paint μπορεί να καταγράφει και να αναλύει τις προτιμήσεις των πελατών, όπως χρώματα, σχεδιαστικά στυλ και σχεδιαστές, με σκοπό να παρέχουν προϊόντα και υπηρεσίες στα μέτρα συγκεκριμένων πελατών τους,” δήλωσε ο Justin Chen, CIO, Nippon Paint. “Δεδομένα που ενισχύουν συγκεκριμένες δράσεις, τα οποία χρειάζονταν μέρες και εβδομάδες για να αντληθούν και να στοιχειοθετηθούν, τώρα πια είναι διαθέσιμα σε πραγματικό χρόνο. Σε αυτή τη φάση δοκιμάζουμε συστήματα που βασίζονται στους νέους επεξεργαστές Intel Xeon E7 v3, έτσι ώστε να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα της μεγαλύτερης απόδοσης και αξιοπιστίας και να διευρύνουμε ακόμη περισσότερο τη διορατικότητα, που αποκομίζουμε από τα δεδομένα, τα οποία παράγουν οι πελάτες μας.

Λεπτομέρειες διαθεσιμότητας και τιμής
Η οικογένεια επεξεργαστών Intel Xeon E7 v3 θα προσφέρεται με 12 διαφορετικά μοντέλα επεξεργαστών, των οποίων οι τιμές θα κυμαίνονται μεταξύ $1,224 – $7,175 σε ποσότητες των 1.000. Ολοκληρωμένος πίνακας τιμών υπάρχει στο http://intc.com/priceList.cfm.

Επιπρόσθετο υλικό

Λάβετε μέρος στη συζήτηση: @IntelITCenter χρησιμοποιώντας #NowPossible και #XeonE7

Το όνομα και το λογότυπο Intel, Intel Core είναι εμπορικά σήματα της Intel Corporation στις Η.Π.Α. και σε άλλες χώρες.
*Άλλα ονόματα και σήματα ενδέχεται να αποτελούν ιδιοκτησία τρίτων.
(C)Intel Corporation. Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Τα χαρακτηριστικά και τα οφέλη των τεχνολογιών Intel εξαρτώνται από τις συνθέσεις των συστημάτων και ενδέχεται να απαιτούν ενεργοποίηση συγκεκριμένου hardware, software και υπηρεσιών. Η απόδοση κυμαίνεται σε συνάρτηση με τη σύνθεση του εκάστοτε συστήματος. Ενημερωθείτε από τον δικό σας προμηθευτή συστημάτων ή πωλητή λιανικής ή μάθετε περισσότερα στο http://www.intel.com.

Τα αποτελέσματα εκτιμώνται ή έχουν προσομοιωθεί, με τη χρήση εσωτερικής ανάλυσης της Intel σε εξομοιώσεις και μοντελοποίηση αρχιτεκτονικής και παρέχονται για ενημερωτικούς σκοπούς. Κάθε διαφοροποίηση σε σχέση με τη σύνθεση του δικού σας συστήματος hardware και software, ενδέχεται να επηρεάσει την πραγματική του απόδοση.

Τα σενάρια μείωσης κόστους, που περιγράφονται, αποσκοπούν ως παραδείγματα για τον τρόπο, με τον οποίον, ένα συγκεκριμένο προϊόν που βασίζεται σε τεχνολογία Intel, υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες και διαμορφώσεις, θα μπορούσε να επηρεάσει τα μελλοντικά επίπεδα κόστους και να οδηγήσει σε απομείωση των εξόδων. Οι περιστάσεις θα διαφέρουν. Η Intel δεν εγγυάται κόστος ή μειώσεις εξόδων.

Σημείωση Βελτιστοποίησης: οι compilers της Intel, ενδέχεται ή όχι να βελτιστοποιούν, στον ίδιο βαθμό, μικροεπεξεργαστές που δεν προέρχονται από την Intel, για βελτιστοποιήσεις, οι οποίες δεν είναι αποκλειστικές σε μικροεπεξεγαστές Intel. Αυτές οι βελτιστοποιήσεις περιλαμβάνουν τα σύνολα εντολών SSE2, SSE3 και SSSE3, καθώς και άλλες βελτιστοποιήσεις. Η Intel δεν εγγυάται τη διαθεσιμότητα, τη λειτουργικότητα, ή την αποτελεσματικότητα καμιάς, εκ των βελτιστοποιήσεων, που δεν κατασκευάζονται από την Intel. Βελτιστοποιήσεις που εξαρτώνται από τον μικροεπεξεργαστή σε αυτό το προϊόν, αποσκοπούν σε χρήση με μικροεπεξεργαστές Intel. Συγκεκριμένες βελτιστοποιήσεις, που δεν προορίζονται ρητώς για την μικροαρχιτεκτονική Intel, επιφυλάσσονται για μικροεπεξεργαστές Intel. Παρακαλούμε, συμβουλευθείτε τους σχετικούς Οδηγούς Χρήσης και Αναφοράς προϊόντος, για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με συγκεκριμένα σύνολα εντολών, τα οποία αναφέρονται σε αυτή την ανακοίνωση. Ανακοίνωση Έκδοσης #20110804.

Το software και τα φορτία εργασιών, που χρησιμοποιούνται κατά τις μετρήσεις απόδοσης, ενδέχεται να έχουν βελτιστοποιηθεί για την απόδοση, αποκλειστικά των επεξεργαστών Intel. Δοκιμές απόδοσης, όπως τα SYSmark και MobileMark, μετρώνται χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα υπολογιστικά συστήματα, υποσυστήματα, software, μεθόδους και λειτουργίες. Κάθε αλλαγή σε αυτούς τους παράγοντες, ενδεχομένως να οδηγήσει σε διαφοροποιημένα αποτελέσματα. Θα πρέπει να συμβουλευθείτε άλλες πληροφορίες και test απόδοσης, προκειμένου να εκτιμήσετε πλήρως τις σχεδιαζόμενες αγορές σας, όπως και την απόδοση αυτού του προϊόντος, όταν συνδυάζεται με άλλα προϊόντα. Για πληρέστερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το http://www.intel.com/performance. Οι λεπτομέρειες των αναφερόμενων συνθέσεων κατά τις 5 Μαΐου 2015.

1Πηγή: Predicts 2015: In-Memory Computing’s Disruptive Impact Extends to Digital Business Enablement, Doc #G00270792, Νοέμβριος 2014.
2 Τα 20 παγκόσμια ρεκόρ απόδοσης βασίζονται σε αποτελέσματα δημοσιευμένα στο SPEC.org, SAP http://www.sap.com/benchmark και στο TPC.org. Οι πλήρεις λεπτομέρειες είναι διαθέσιμες στο http://intel.com/E7v3records.  Ο ισχυρισμός για μέχρι και 1,4 φορές μέση αύξηση απόδοσης, βασίζεται στην κλιμάκωση ανά γενεά, βάσει σύγκρισης συστήματος επεξεργαστών 4x Intel Xeon E7-8890 v3 συγκρινόμενοι με E7-4890 v2, με υπολογισμό του γεωμετρικού μέσου από 12 αποτελέσματα μετροπρογραμμάτων (est. SPECint*_base2006 1.06x, STREAM 1.07x, est. SPECfp*_base2006 1.09x, Est. SPECfp*_rate_base2006 1.16x, SPECint*_rate_base2006 1.16x, Brokerage OLTP tps 1.25x, Warehouse OLTP tpm 1.39x, Server Consolidation VM 1.39x, LINPACK 1.68x, SAS New Mixed Analytics* 1.72x, and SAP HANA* SPS9 with Intel® TSX OLTP tpm 6x). Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε http://www.intel.com/performance/datacenter.
3 Ο ισχυρισμός για βελτίωση, μέχρι και 6 φορές, της απόδοσης επεξεργασίας σε επαγγελματικές εφαρμογές, βασίζεται σε μετρήσεις συναλλαγών ανά λεπτό (tpm) in-memory εσωτερικού φορτίου εργασίας SAP* OLTP, πάνω σε SuSE* LINUX Enterprise Server 11 SP3. Συνθέσεις: 1) Baseline 1.0: 4S Intel Xeon επεξεργαστές E7-4890 v2, 512 GB μνήμης, SAP HANA* 1 SPS08. 2) Μέχρι 6 φορές περισσότερες tpm: 4S Intel Xeon επεξεργαστές E7-8890 v3, 512 GB μνήμης, SAP HANA* 1 SPS09, που περιλαμβάνει 1,82 φορές βελτίωση σε σχέση με μια γενική ρύθμιση software, 1,50 φορές χάρη στην κλιμάκωση γενεάς και επιπρόσθετη ώθηση 2,27 φορές, χάρη στην ενεργοποίηση του Intel TSX.
4 Η αύξηση κατά 70 τοις εκατό, των συνεδριών analytics ανά ώρα, βασίζονται στο φορτίο εργασίας SAS* New Mixed Analytics, που συγκρίνει servers 4 υποδοχών με Intel® Xeon® επεξεργαστές E7-8890 v3 (45 M Cache, 2.50 GHz) με επίδοση 0,19 συνεδρία ανά ώρα, σε σύγκριση με τον E7-4890 v2 (37.5 M Cache, 2.80 GHz), ο οποίος έχει επίδοση 0,11 συνεδρίες ανά ώρα.
5 Η, κατά 10 φορές μεγαλύτερη απόδοση προς κόστος, η οποία οδηγεί σε μείωση, μέχρι και κατά 85 τοις εκατό μικρότερο συνολικό κόστος κτήσης, είναι ένας ισχυρισμός που βασίζεται στην απόδοση SPECint*_rate_base2006 ενός server 8 υποδοχών που χρησιμοποιεί Intel® Xeon® επεξεργαστή E7-8890 v3 με απόδοση 4980 και εκτιμώμενη τιμή $144.626, σε σύγκριση με σύστημα 8 υποδοχών IBM Power E870 με απόδοση 4830 και εκτιμώμενη τιμή $1.592.788.  Ο ισχυρισμός για βελτιωμένο 4ετές επίπεδο TCΟ κατά 85%, μέσω χαμηλότερου κόστους harware και software, στηρίζεται σε εκτίμηση με χρήση εσωτερικής μεθόδου της Intel επί του συνολικού κόστους κτήσης, με τη στρογυλλοποίηση σε ακέραιο, της απόδοσης μεταξύ δύο σημείων. Οι υπολογισμοί περιλαβάνουν ανάλυση βασιζόμενη σε ετήσια έξοδα υποστηρίξης και αδειοδότησης συναρτήσει απόδοσης, ενεργειακής κατανάλωσης, ψύξης, τιμολόγησης ρεύματος και λειτουργικού συστήματος. Για περισσότεροες πληροφορίες επισκεφθείτε το http://intel.com/E7v3records.
6 Απαιτεί node controller (διαθέσιμος από πηγές τρίτων).
7 Η οικογένεια επεξεργαστών Intel Xeon E7 v3 παρέχει τη μεγαλύτερη έκταση μνήμης 1,5 TB ανά υποδοχή, σε σύγκριση με το 1TB ανά υποδοχή, που προσφέρουν εναλλακτικές αρχιτεκτονικές, βάσει δημοσιευμένων προδιαγραφών.
8 Η τεχνολογία Intel Run Sure παρέχεται επίσης στην οικογένεια επεξεργαστών Intel® Itanium®
9 Το case study για την απόδοση σε κρυπτογράφηση Cloudera Hadoop* Single-Node σε επεξεργαστές οικογένειας Intel® Xeon® E5-2600 v3: https://software.intel.com/en-us/articles/cloudera-hadoop-single-node-encryption-performance-case-study-on-intel-xeon-e5-2600-v3.
10 Σύνθεση Cluster: 2 TB data set σε 10-node cluster με 1 name node/resource manager, 1 Cloudera* services node, και 8 data nodes. Κάθε node ρυθμίζεται ως Intel® Server System R2208WTTYS με 2 επεξεργαστές Intel® Xeon®  E5-2699 v3 (18C, 2,3 GHz, 45 M, 145 W),128 GB DDR4 μνήμης, Intel® Ethernet Controller X540-AT2 (10 Gbps), 1 x 32 GB Intel® SSD X25-E Extreme OS drive, 7×4 TB HDD 7 HDDs, 4 TB έκαστο. Seagate Constellation ES.3 ST4000NM0033 4 TB 7200 rpm 128 MB Cache SATA 6.0 Gbps 3.5″; 1 x 800 GB Intel® SSD DC P3700 για το temp drive; Cent OS 6.5*, CDH v5.22 TB data set σε 10-node cluster με 1 name node/resource manager, 1 Cloudera* services node, και 8 data nodes. Κάθε node ρυθμίζεται ως Intel® Server System R2208WTTYS με 2 επεξεργαστές Intel® Xeon® E5-2699 v3 (18C, 2.3 GHz, 45 M, 145 W), 128 GB DDR4 μνήμης, Intel® Ethernet Controller X540-AT2 (10 Gbps), 1 x 32 GB Intel® SSD X25-E Extreme OS drive, 7×4 TB HDD 7 HDDs, 4 TB έκαστο. Seagate Constellation ES.3 ST4000NM0033 4 TB 7200 rpm 128 MB Cache SATA 6.0 Gbps 3.5″; 1 x 800 GB Intel® SSD DC P3700 για temp drive; Cent OS 6.5*, CDH v5.2.

Το όνομα Intel, τα λογότυπα Intel και Intel Xeon είναι κατοχυρωμένες ονομασίες και σήματα της Intel Corporation στις Ηνωμένες Πολιτίες και σε άλλες χώρες.
*Άλλα ονόματα και brands ενδέχεται να αποτελούν ιδιοκτησία άλλων.

Comments are closed.