Πόσο μακριά και πέρα από τα όριά του, μπορεί να ωθήσει κανείς ένα gaming PC;

Στην Computex, τη μεγαλύτερη εμπορική έκθεση Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, 30 επαγγελματίες overclockers πρωταγωνίστησαν στο OC World Tour 2016.

Το overclocking, για τους αμύητους, είναι η ρύθμιση του ξεκλείδωτου chip του υπολογιστή, με στόχο την αύξηση της ταχύτητάς του – και κατ’ επέκταση, της συνολικής του «ιπποδύναμης». Όλη αυτή η δύναμη παράγει θερμότητα, την οποία οι overclockers καταπολεμούν με υγρό άζωτο.

Το world tour που διήρκεσε 4 μέρες και οργανώθηκε από τους HWBOT, Cybermedia και TAITRA, περιέλαβε επαγγελματίες και περί τους 200 ερασιτέχνες, που προσπάθησαν να σημειώσουν ρεκόρ στο extreme overclocking. Οι συμμετέχοντες είχαν στη διάθεσή τους, τους ταχύτερους επεξεργαστές του πλανήτη, από τη σειρά Intel® Core™ i7 Extreme Edition.

Οι συμμετέχοντες συναγωνίστηκαν μεταξύ τους σε μια σειρά από προκριματικά που ξεκίνησαν την Τρίτη, 31 Μαΐου, με το διαγωνισμό να κορυφώνεται το Σάββατο, 4 Ιουνίου, στον μεγάλο τελικό, που ανέδειξε τον πρωταθλητή, ο οποίος βγήκε μέσα από την ομίχλη του υγρού αζώτου!

Περισσότερα για το overclocking:

Περισσότερα για την Computex:

» Όλες οι φωτογραφίες του Overclocking Event (ZIP, 22.2 MB)

Ετικέτες: 2016 Computex, computex, Intel, OC World Tour 2016, overclockers, overclocking

Comments are closed.