Δελτίου Τύπου Canon Ελλάδος

Αθήνα, 17 Σεπτεμβρίου 2018 – Η Canon ανακοινώνει νέες προσθήκες στην επαγγελματική σειρά συστημάτων λήψης και αναμετάδοσης τηλεοπτικού και επαγγελματικού βίντεο. Συγκεκριμένα, εισάγει τη νέα βιντεοκάμερα XF705, η οποία βασίζεται στο επόμενης γενιάς φορμά αρχείων XF-HEVC και επιτρέπει εγγραφή 4K UHD 50P 4:2:2 10-bit σε κάρτες τύπου SD, με εντυπωσιακή ποιότητα εικόνας και εξαιρετικά επίπεδα λεπτομέρειας. Με αισθητήρα 1.0 type CMOS και επεξεργαστή εικόνας DIGIC DV6, η XF705 αποδίδει εξαιρετικά βελτιωμένη απόδοση οπτικού θορύβου, ευαισθησία και κινηματογραφικό βάθος πεδίου. Εφοδιασμένη με μια πλειάδα δυνατοτήτων για HDR, όπως προηγμένο 12G-SDI interface και IP streaming, η XF705 φέρνει την επανάσταση στα workflows παραγωγής UHD HDR.

Εξάλλου, η εταιρεία ενισχύει και τη σειρά των επαγγελματικών τηλεοπτικών φακών της 4K, με την κυκλοφορία τριών νέων μοντέλων, συμπεριλαμβανομένων δύο νέων φακών field zoom σε κορυφαία οπτική ποιότητα 4K. Καταρχάς, ο  UHD DIGISUPER 122, ο οποίος επιτυγχάνει την ευρύτερη, παγκοσμίως, γωνία[i], το μακρύτερο εστιακό μήκος[ii] και τη μεγαλύτερη αναλογία zoom[iii] και δεύτερον, τον UHD-DIGISUPER 111, ο οποίος παρέχει εστιακό μήκος και υψηλή αναλογία zoom για μια μεγάλη ποικιλία περιπτώσεων λήψης. Ο CJ25ex7.5B επίσης προστίθεται στη σειρά Canon UHDxs[iv] που αποτελείται από φορητούς φακούς zoom για τηλεοπτικές 4K κάμερες με αισθητήρες 2/3 ιντσών, προσφέροντας αναλογία zoom 25x, εύρος εστιακού μήκους από 7,6mm μέχρι 190mm και εκπληκτική οπτική απόδοση. Επιπλέον, η Canon ανακοινώνει την επόμενη γενιά  φακών zoom και focus με ενσωματωμένη οθόνη για περισσότερη ευελιξία, έλεγχο και δημιουργικότητα.

 

Ευέλικτα φορμά αρχείων που αλλάζουν τα δεδομένα στο επαγγελματικό workflow

Με βάση το πρότυπο συμπίεσης βίντεο High Efficiency Video Codec (HEVC) και με container το βιομηχανικό πρότυπο Material eXchange Format (MXF), η Canon έχει αναπτύξει το φορμά αρχείων XF-HEVC. Το HEVC προσφέρει βελτιωμένη τεχνολογία κωδικοποίησης, η οποία είναι σχεδόν 2 φορές αποδοτικότερη από εκείνη του H.264/AVC. Με τη χρήση του XF-HEVC, η κάμερα XF705 διευκολύνει τη διαχείριση δεδομένων 4K UHD, δίνοντας τη δυνατότητα εγγραφής σε υψηλής ποιότητα αρχεία 4K UHD 50P 4:2:2 10-bit, χρησιμοποιώντας διαδεδομένες κάρτες τύπου SD.

Η κάμερα XF705 εγγράφει αρχεία HDR, εσωτερικά, χρησιμοποιώντας και τα 2 φορμά για HDR, Hybrid Log Gamma (HLG) και Perceptual Quantisation (PQ). Η νέα κάμερα προσφέρει επίσης εκτεταμένες ευκολίες ειδικά για το HDR, για να βοηθήσει τον χρήστη στον έλεγχο της έκθεσης. Η XF705 μπορεί επίσης να παράγει σήμα SDR παράλληλα με την εγγραφή σε HDR, εσωτερικά, σε κάρτα τύπου SD, επιτρέποντας έτσι τη ταυτόχρονη παραγωγή περιχεομένου HDR/SDR. Εφοδιασμένη με προηγμένο interface 12G-SDI, το οποίο στέλνει ασυμπίεστο, υψηλής ποιότητας σήμα UHD 50P με ένα μόνο καλώδιο SDI, η XF705 έχει επίσης τη δυνατότητα αναμετάδοσης (streaming) 4K UHD HDR χρησιμοποιώντας φορμά HEVC μέσω δικτύου. Ιδανική για εφαρμογές τηλεοπτικών παραγωγών και βίντεο, η XF705 καλύπτει τις απαιτήσεις κάθε χρήστη που χρειάζεται να καταγράφει βίντεο 4K UHD HDR στα πλαίσια ενός απλοποιημένου επαγγελματικού workflow.

Βιντεοσκόπηση με σιγουριά

Με στόχο να καταστήσει την εστίαση ακόμη ευκολότερη με τη βοήθεια του μεγάλου αισθητήρα 1.0-type CMOS, η XF705 διαθέτει επίσης την αποκλειστική τεχνολογία της Canon, Dual Pixel CMOS AF. Αυτή προσφέρει ακριβή και γρήγορη αυτόματη εστίαση, με έλεγχο της εστίασης με αφή, αναγνώριση προσώπου Face Detection AF και παρακολούθηση (tracking) θέματος. Το σύστημα Dual Pixel Focus Guide δίνει οδηγίες μέσω γραφικών επί της οθόνης, διευκολύνοντας την ακριβή χειροκίνητη εστίαση.

Η σύλληψη εικόνας διακρίνεται για την υψηλή ποιότητα των οπτικών συστημάτωνκαι η XF705 παρέχει πρωτοφανή ευελιξία και ευχρηστία. Προσφέρει έναν ποιοτικό φακό από τη σειρά 4K L με οπτικό zoom 15x, μέγιστο άνοιγμα διαφράγματος f/2.8, ευρυγώνια θέση στα 25,5mm και σύστημα σταθεροποίησης (IS) που εξασφαλίζει μέγιστο έλεγχο για σταθερό βίντεο 4K UHD. Αυτά τα στοιχεία συνδυάζονται με τρείς, ανεξάρτητους δακτυλίους ελέγχου, με τελικά στοπ που εξασφαλίζουν ότι η κάμερα παρέχει το επίπεδο χειροκίνητου ελέγχου που οι επαγγελματίες επιζητούν.

Βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά κάμερας XF705

  • Υποστήριξη UHD/50P 4:2:2 10-bit με XF-HEVC
  • Απλοποιημένο HDR workflow
  • Προηγμένο 12G-SDI και IP streaming
  • Ακριβές και αξιόπιστο σύστημα αυτόματης εστίασης Dual Pixel CMOS AF
  • Ευρυγώνιος φακός 15x της σειράς L

 

Καινοτομικοί φακοί UHD DIGISUPER 122 και UHD DIGISUPER 111

Οι UHD DIGISUPER 122 και UHD DIGISUPER 111 χαρακτηρίζονται εξίσου από εξαιρετική οπτική ποιότητα, η οποία ξεπερνά τις προσδοκίες στο 4K[v] με μεγάλο εύρος εστιακών αποστάσεων, υψηλές αναλογίες zoom και, κορυφαία στην κατηγορία, λειτουργικότητα. Επιτυγχάνοντας μεγάλη περιγραφική ισχύ και εξαιρετική χρωματική απόδοση,  τόσο στη μέγιστη ευρυγώνια, όσο και στη μέγιστη θέση τηλεφακού, αυτοί οι φακοί επιτρέπουν ρεαλιστική και υψηλής ανάλυσης λήψη, η οποία είναι ιδανική για τηλεοπτική αναμετάδοση ανοικτών αθλητικών γεγονότων, αλλά και κλειστών εκδηλώσεων, όπως συναυλίες.

Ο UHD DIGISUPER 122, ο οποίος είναι ο κορυφαίος τηλεοπτικός φακός field zoom της Canon, αποδίδει την ευρύτερη, παγκοσμίως, γωνία, αλλά και το μεγαλύτερο, στον κόσμο, εστιακό μήκος στα 8,2 mm στην ευρυγώνια θέση και 1.000 mm στη μέγιστη θέση τηλεφακού, αλλά και την υψηλότερη αναλογία zoom στον κόσμο, στα 122x. Ταυτόχρονα, ο UHD DIGISUPER 111, με αναλογία zoom 111x και εστιακό μήκος από 8,3mm μέχρι 925mm, επιδιώκει να καταστεί το κορυφαίο πρότυπο στον τομέα των τηλεοπτικών παραγωγών, όπου απαιτείται υψηλός συντελεστής zoom.

 

Εγγυημένη οπτική υπεροχή

Διαθέτοντας ιδανική τοποθέτηση φακού, μέγιστη ακρίβεια και κορυφαίο design, τόσο ο UHD DIGISUPER 122 όσο και ο UHD DIGISUPER 111 αποδίδουν υψηλότερα από το 4K, εγγυώμενοι υψηλή ανάλυση και υψηλή αντίθεση κατά τη λήψη βίντεο από το κέντρο μέχρι και τις άκρες της οθόνης. Αυτοί οι τηλεοπτικοί φακοί είναι επίσης οι πρώτοι που εφαρμόζουν την αποκλειστική επίστρωση Canon Air Sphere Coating (ASC[vi]), η οποία μειώνει τα φαινόμενα των αναλαμπών και των σκιάσεων, καθιστώντας τους ιδανικούς για βιντεοσκόπηση σε HDR[vii] και Wide Color Gamut (WCG), και πραγματοποιώντας το όραμα για οπτική έκφραση υψηλής τονικότητας.

 

CJ25ex7.6B: ευελιξία και υψηλή ευκινησία

Ερχόμενος να προστεθεί στη σειρά Canon UHDxs[viii], η οποία αποτελείται από φορητούς φακούς zoom για τηλεοπτικές κάμερες 4K με αισθητήρες 2/3 ιντσών, ο CJ25ex7.6B διαθέτει οπτικά μέρη φθορίου και Ultra-low Dispersion (UD), καθώς και αποκλειστική σχεδίαση που αποσκοπεί στην ιδανική τοποθέτηση των στοιχείων. Με αυτόν τον τρόπο μειώνονται οι χρωματικές αλλοιώσεις από το κέντρο μέχρι τα άκρα της εικόνας, και σε όλο το εύρος του zoom. Ο CJ25ex7.6B προσφέρει αναλογία zoom 25x, καλύπτοντας ένα εύρος εστιακών αποστάσεων από 7,6mm στην ευρυγώνια θέση, μέχρι 190mm στη μέγιστη θέση τηλεφακού, με στόχο την κάλυψη μιας μεγάλης σειράς από σενάρια λήψεων.

Ο φορητός φακός zoom αποδίδει μεγάλη αναλυτική ισχύ και υψηλή αντίθεση που διευκολύνει τη λήψη υψηλής ανάλυσης βίντεο, ενώ παράλληλα, η τεχνολογία και η σχεδίαση επίστρωσης των οπτικών στοιχείων αποτρέπει τις αλλοιώσεις στο εσωτερικό του κυλίνδρου του φακού, μειώνοντας τις σκιάσεις και τις αναλαμπές. Με αυτόν τον τρόπο αναδεικνύεται η έξοχη χρωματική αναπαραγωγή, η οποία είναι ιδανική για λήψη HDR[ix] και WCG βίντεο. Δίπλα στην υψηλή οπτική απόδοση 4K, ο CJ25ex7.6B διαθέτει ελαφρύ και συμπαγές σώμα με βάρος περίπου 1,99kg[x] και διαστάσεις 169,6 (πλάτος) x 114,1 (ύψος) x 223,3 (μήκος) mm. Αυτό εξασφαλίζει υψηλή ευκινησία και τον καθιστά ιδανικό για πάρα πολλά σενάρια εξωτερικών και εσωτερικών βιντεοσκοπήσεων, όπως κάλυψη αθλητικών γεγονότων και ειδησεογραφικό ρεπορτάζ.

Η Canon, τέλος, ανακοινώνει τους μηχανισμούς compact digital zoom servo, ZDJ-G01 και ZDJ-S01, καθώς και δύο μηχανισμούς εστίασης, FDJ-G01 και FDJ-S01, για φακούς Canon. Τα μοντέλα FDJ-G01 και ZDJ-G01 ενσωματώνουν οθόνη για τους χρήστες που απαιτούν προηγμένη λειτουργικότητα για υποστήριξη λήψεων 4K με ακρίβεια και έλεγχο στο zoom και το βάθος πεδίου.

[i] Μεταξύ των φακών field zoom για τηλεοπτικές κάμερες 4K με αισθητήρες 2/3 ιντσών, μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου 2018, βάσει έρευνας της Canon

[ii] Μεταξύ των φακών field zoom για τηλεοπτικές κάμερες 4K με αισθητήρες 2/3 ιντσών, μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου 2018, βάσει έρευνας της Canon

[iii] Μεταξύ των φακών field zoom για τηλεοπτικές κάμερες 4K με αισθητήρες 2/3 ιντσών, μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου 2018, βάσει έρευνας της Canon

[iv] Σειρά φακών με υψηλή απόδοση οπτικών για κάμερες 4K με αισθητήρες 2/3 ιντσών

[v] Λήψη με αισθητήρες υψηλής ευκρίνειας, ανάλυσης και αντίθεση βίντεο, μειωμένη χρωματική διαρροή και αστοχία, και επαρκής υποστήριξη 4K (3840 x 2160 pixels), επιτυγχάνεται με την εφαρμογή αποκλειστικών τεχνολογιών της Canon

[vi] Τεχνολογία που δημιουργεί ένα λεπτό υπόστρωμα αποτελούμενο από μικροσκοπικά σφαιρίδια αέρα, που αποδίδει εξαιρετικά χαμηλό δείκτη διάθλασης, με επίστρωση απόθεσης ατμού

[vii] High Dynamic Range: τεχνική που ενισχύει την αντίθεση μεταξύ τιμών φωτεινών και σκοτεινών τιμών (δυναμικό εύρος) της εικόνας

[viii] Σειρά φακών με υψηλή οπτική απόδοση για κ 4K cameras employing 2/3-inch sensors

[ix] High Dynamic Range: τεχνική που ενισχύει την αντίθεση μεταξύ τιμών φωτεινών και σκοτεινών τιμών (δυναμικό εύρος) της εικόνας

[x] Ο CJ25ex7.6B IASE S ζυγίζει περίπου 1,91 kg

Comments are closed.