Canon FESPA

Αυτή την εβδομάδα στην έκθεση FESPA 2019 (14-17 Μαΐου, 2019, Messe Μόναχο, Γερμανία, περίπτερο B5-E30), η Canon παρουσιάζει επαναστατικές καινοτομίες, σχεδιασμένες για να βοηθήσουν τους παραγωγούς σημάνσεων και γραφικών να δημιουργούν προϊόντα για τελικούς χρήστες με μεγάλα περιθώρια κέρδους και να βελτιώσουν τη λειτουργική αποδοτικότητα, τροφοδοτώντας την επιχειρηματική ανάπτυξη.

 

Τα κύρια σημεία του περιπτέρου της Canon περιλαμβάνουν:

  • το νέο εκτυπωτή roll-to-roll 64 ιντσών Océ Colorado 1650, που χρησιμοποιεί το μελάνι Canon UVgel και την τεχνολογία Océ FLXfinish
  • τον Océ Colorado 1640 με αυτοματοποιημένη ενσωματωμένη ροή εργασίας εκτύπωσης και κοπής
  • την πρώτη επίδειξη του επίπεδου εκτυπωτή Océ Arizona 1300 UV σε διεθνή εκδήλωση
  • τον Océ Arizona 6170 με τεχνολογία High Flow Vacuum (HFV) για ακριβή αποτύπωση σε άκαμπτα μέσα εκτύπωσης
  • τον εκτυπωτή μεγάλου φορμά imagePROGRAF PRO-2000 24 ιντσών που χρησιμοποιεί αδιάβροχα μέσα

 

Οδηγώντας σε νέες ευκαιρίες

Οι επισκέπτες του περιπτέρου της Canon θα δουν νέες τεχνολογίες, ξεχωριστές δημιουργικές εφαρμογές και ενιαίες ροές εργασίας end-to-end, σχεδιασμένες για να τους βοηθήσουν να τροφοδοτήσουν την ανάπτυξή τους μέσω βελτιωμένης αποδοτικότητας στην παραγωγή, αλλά και να διαφοροποιήσουν τα προσφερόμενα προϊόντα τους.

Έχοντας ως στόχο να βοηθήσει τους πελάτες να απελευθερώσουν νέες ευκαιρίες εφαρμογών, η Canon παρουσιάζει τον εκτυπωτή roll-to-roll Océ Colorado 1650 στην έκθεση FESPA 2019. Ο νέος εκτυπωτής βελτιστοποιεί την παραγωγικότητα και την απόδοση σε ταπετσαρίες από αυτοκόλλητο βινύλιο, σε καμβά, σε μαλακά υλικά σήμανσης, γραφικά για εφαρμογές με εμπρόσθιο ή οπίσθιο φωτισμό, καθώς και εκτυπώσεις σε μη επιστρωμένο χαρτί, και περιλαμβάνει την τεχνολογία Océ FLXfinish, δίνοντας στους πελάτες τη δυνατότητα εκτύπωσης σε ματ ή γυαλιστερό, στο ίδιο μέσο, χωρίς να αλλάζουν μελάνι στο ίδιο μηχάνημα, για αυξημένη ευελιξία στις εφαρμογές.

Το μοντέλο Océ Arizona 1380 GT, μέλος της σειράς εκτυπωτών Océ Arizona 1300, παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε διεθνή εκδήλωση, μετά το λανσάρισμά του τον Ιανουάριο του 2019. Ο συγκεκριμένος επίπεδος εκτυπωτής UV θα τυπώνει τόσο σε άκαμπτα όσο και σε εύκαμπτα μέσα στη FESPA 2019. Θα τυπώσει επίσης ανάγλυφες εφαρμογές με αξιοπιστία και οικονομία, χρησιμοποιώντας το Océ Touchstone, δείχνοντας στους επισκέπτες πως μπορούν να προσφέρουν προηγμένες και εύχρηστες ανάγλυφες εκτυπώσεις, εισάγοντας εντυπωσιακά στοιχεία αφής σε έργα εκτύπωσης, για να επιτύχουν μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους. Ο Océ Arizona 1380 GT τροφοδοτείται από το Océ Arizona Xpert, μια μοναδική λύση software για ροές εργασίας, που επιτρέπει στους επαγγελματίες να δημιουργούν τις δικές τους «συνταγές» για πολύπλοκα έργα, οι οποίες μπορούν να επαναχρησιμοποιούνται για πραγματική αποδοτικότητα, επιταχύνοντας το χρόνο παράδοσης στον τελικό πελάτη.

 

Επιταχύνοντας τη λειτουργική αποδοτικότητα

Συνεπής με τη δέσμευσή της να βοηθά τους πελάτες να βελτιστοποιούν τη λειτουργική τους αποδοτικότητα, η Canon συνεργάζεται στενά με την εταιρεία φινιρίσματος Fotoba, για τη σχεδίαση μιας νέας, αυτοματοποιημένης λύσης εκτύπωσης και κοπής για εφαρμογές roll-to-roll, που παράγονται με τους εκτυπωτές Canon UVgel (Océ Colorado 1640 και 1650). Βασισμένη στην τεχνολογία, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, στο στάδιο της ανάπτυξης, στην έκθεση FESPA 2018, η συγκεκριμένη λύση, η οποία θα είναι διαθέσιμη εμπορικά, αργότερα εντός του 2019, ενοποιεί τον εκτυπωτή roll-to-roll Océ Colorado με τα κοπτικά μηχανήματα Fotoba XLD, επιτρέποντας το αυτοματοποιημένο φινίρισμα των εκτυπώσεων, με αποτέλεσμα ετοιμοπαράδοτες εφαρμογές, δίχως την ανάγκη χειροκίνητης παρέμβασης.

Ένα υποσύστημα αυτόματης τροφοδοσίας, φορτώνει το μέσο εκτύπωσης σε μορφή ρολού από τον εκτυπωτή στο κοπτικό μηχάνημα. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται αυτόματη διαδικασία κοπής, δίχως την ανάγκη χειροκίνητης παρέμβασης και καθυστερήσεων στην παραγωγή, εξαιτίας χειροκίνητης τροφοδοσίας. Η ταχύτητα λειτουργίας, η οποία φτάνει τα 18 μέτρα ανά λεπτό, επιτυγχάνεται χάρη στο γεγονός ότι η συσκευή Fotoba XLD ταιριάζει πολύ καλά με την ταχύτατη λειτουργία εκτύπωσης των Océ Colorado, επιτρέποντας εξαιρετική παραγωγικότητα για εφαρμογές γραφικών μεγάλου τιράζ, όπως ολοκληρωμένα πόστερ.

Για τους πελάτες που επιδιώκουν να εξορθολογίσουν την παραγωγή τους με δύσχρηστα υλικά εκτύπωσης, όπως κυματοειδές χαρτόνι και κόντρα πλακέ, ο Océ Arizona 6170 θα παρουσιαστεί σε συνδυασμό με το High Flow Vacuum (HFV), σύστημα το οποίο διατηρεί το υπόστρωμα επίπεδο για αποτύπωση ακριβείας, μειώνοντας παράλληλα το χρόνο προετοιμασίας για τους χειριστές. Σε σύνδεση με το software ροής εργασίας Océ ProCut, θα δείξει στους επισκέπτες πως η αυτοματοποιημένη κοπή μπορεί να απαλλάξει από την ανάγκη χειροκίνητης παρέμβασης και να επιταχύνει την παραγωγή, επιτρέποντας στο προσωπικό με δεξιότητες να αξιοποιηθεί σε άλλους τομείς της επιχείρησης.

Οι επισκέπτες θα μπορούν επίσης να δουν ένα άλλο μέλος του εκτεταμένου χαρτοφυλακίου της Canon στην εκτύπωση μεγάλου φορμά, και συγκεκριμένα το μοντέλο 24 ιντσών imagePROGRAF PRO-2000 να τυπώνει σε αδιάβροχα μέσα, για πινακίδες, πανό, πόστερ, αυτοκόλλητα γραφικά και αυτό-στήρικτα συστήματα προβολής. Δεν απαιτείται λαμινάρισμα όταν χρησιμοποιούνται αδιάβροχα μέσα της Canon, χάρη στο ειδικό στρώμα υποδοχής ύδατος, το οποίο αποτελείται από συνεκτικό υλικό με χαμηλό δείκτη υδατοδιαλυτότητας. Με διάφορες επιλογές όπως ματ πολυπροπυλένιο, αυτοκόλλητο βινύλιο και βινύλιο για πανό, τα αδιάβροχα μέσα παρέχουν έναν εύκολο, γρήγορο και οικονομικό τρόπο, για τους επαγγελματίες, έτσι ώστε να παράγουν εκτυπώσεις εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, οι οποίες μπορούν να διατηρηθούν για μέχρι και έξι μήνες.

Οι επισκέπτες του περιπτέρου της Canon, θα μπορούν επίσης να δουν από κοντά μια σειρά από θέματα γραφικών και εσωτερικής διακόσμησης, τα οποία δημιουργήθηκαν προκειμένου να υποστηρίξουν την προώθηση του περιοδικού ποικίλης ύλης ‘Speed’, δείχνοντας τον τρόπο με τον οποίο τα brands μπορούν να χρησιμοποιούν την εκτύπωση για να δημιουργούν συνεκτικές και συναισθηματικά αποτελεσματικές εμπειρίες για τους τελικούς πελάτες, ενθαρρύνοντας νέες και επαλαμβανόμενες εργασίες. Από σημεία πώλησης – POS μέχρι την ενίσχυση των πωλήσεων, μέσω του εσωτερικού διακόσμου, ο οποίος βελτιώνει την εμπειρία του πελάτη με την εμπορική φίρμα, οι εφαρμογές της προωθητικής καμπάνιας ‘Speed’ αναδεικνύουν το ρόλο της εκτύπωσης στη διαδικασία μιας πολύ-καναλικής εκτραστείας.

Ο Michele Tuscano, Vice President, Large Format Graphics, Canon EMEA, σχολιάζει: «Οι πάροχοι υπηρεσιών εκτύπωσης σε μεγάλο φορμά, διερευνούν συνεχώς νέους τρόπους για μεγαλύτερη ποικιλία, διαχείριση της εξελισσόμενης παραγωγικής διαδικασίας, και ικανότητα για μεγαλύτερα τιράζ. Με την κυκλοφορία του Océ Arizona 1300, νωρίτερα φέτος, αλλά και την παρουσίαση του νέου Océ Colorado 1650 εδώ στη FESPA 2019, εστιάσαμε τις προσπάθειές μας για καινοτομία, στην αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων, αλλά και την παροχή βοήθειας στους πελάτες, για να διαχειριστούν και να ενισχύσουν την ανάπτυξη».

 

Comments are closed.