Αθήνα, 8 Μαΐου 2017 – H Canon γιορτάζει μια δεκαετία καινοτομίας στον τομέα της ψηφιακής εκτύπωσης σε ευρύ (wide) φορμά, με τη δέκατη επέτειο της κυκλοφορίας της σειράς ψηφιακών flatbed εκτυπωτών Océ Arizona.

Κατά τη διάρκεια αυτών των δέκα ετών, η τεχνολογία Océ Arizona έχει προσελκύσει την υποστήριξη από μεγάλη μερίδα ανεξάρτητων εκπροσώπων του κλάδου, κατακτώντας περί τα 50 βραβεία από εμπορικές ενώσεις, εκδότες του κλάδου και εξειδικευμένες εκδηλώσεις.

Στην έκθεση FESPA 2017 (εκθεσιακό κέντρο Messe Αμβούργου, 8-12 Μαΐου 2017), η Canon θα ενισχύσει την πρωτοποριακή θέση που κατέχει η σειρά Océ Arizona στην αγορά εκτυπωτών flatbed inkjet, με την παρουσίαση νέων επιλογών αυτοματοποίησης με στόχο την βελτίωση της παραγωγικότητας σε εφαρμογές εκτύπωσης και κοπής, καθώς και την επέκταση της χρήσης, εκ μέρους των πελατών, άκαμπτων υλικών για εφαρμογές προβολής και συσκευασίας.

Η FESPA συμπίπτει με την εμπορική κυκλοφορία του Océ Auto Pilot, μιας λύσης που αυτοματοποιεί την κοπή, την τσάκιση και την επιφανειακή κοπή αυτοκόλλητων (“kiss-cutting”) σε εκτυπώσεις οποιουδήποτε εκτυπωτή, συμπεριλαμβανομένων και των μοντέλων της σειράς Océ Arizona και Océ Colorado 1640, σε τραπέζι κοπής Océ ProCut, παρέχοντας έτσι μετρήσιμα οφέλη στην παραγωγικότητα και ελαχιστοποιώντας την ανάγκη για παρεμβάσεις από τον χειριστή, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της εκτύπωσης. Το Océ Auto Pilot αντιλαμβάνεται τα σημάδια πάνω στην εκτύπωση με τη βοήθεια της τεχνολογίας απεικόνισης Canon EOS. Στη συνέχεια, η συσκευή, η οποία είναι αναρτημένη στην οροφή, δίνει την εντολή στο software Océ ProCut να ξεκινήσει την απαραίτητη διαδικασία φινιρίσματος σύμφωνα με τις ακριβείς προδιαγραφές καθεμίας εργασίας στο τραπέζι κοπής. Το Océ Auto Pilot έχει αναπτυχθεί από την Canon σε συνεργασία με την Zünd Skandinavien. Στο περίπτερο της Canon, στην έκθεση FESPA 2017, θα γίνει επί τόπου επίδειξη του Océ Auto Pilot σε παραγωγή εφαρμογών φινιρίσματος με τη χρήση εκτυπώσεων από τα μοντέλα Arizona 6170 XTS και Arizona 1280 GT.

Ο Mark Lawn, Director, Graphic & Communications Group Canon Europe, σχολιάζει σχετικά: “Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι για το ρόλο που έχει διαδραματίσει η σειρά Océ Arizona στην εξέλιξη χιλιάδων επιχειρήσεων από την κυκλοφορία της το 2007, αλλά και για το γεγονός ότι, ο αντίκτυπός της έχει αναγνωριστεί ευρύτατα από την αγορά.

“Η σειρά Océ Arizona είναι ζωτικής σημασίας για την ψηφιακή επανάσταση στο ευρύ φορμά, επιτρέποντας στους παρόχους υπηρεσιών εκτύπωσης κάθε μεγέθους, να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες της τεχνολογίας flatbed για γραφιστικές, διακοσμητικές και λειτουργικές εφαρμογές. Η Océ Arizona έχει βοηθήσει τους κατασκευαστές πινακίδων σήμανσης και γραφικών να μεταβούν με επιτυχία από τις αναλογικές διαδικασίες και να απελευθερώσουν τις δυνατότητες της ψηφιακής τεχνολογίας, και ειδικότερα για δημιουργικές εφαρμογές υψηλής αξίας, σε άκαμπτα υλικά”.

Στην έκθεση FESPA 2017, οι εκτυπωτές Arizona 6170 XTS και Arizona 1280 GT θα είναι σε λειτουργία και θα παράξουν μια ευρεία κλίμακα από υλικά POS στο πλαίσιο μιας υποθετικής καμπάνιας για εταιρεία ομορφιάς. Η καμπάνια θα περιλαμβάνει στοιχεία προερχόμενα από τους δύο εκτυπωτές Océ Arizona, όπως οπισθοφωτιζόμενα, διακοσμητικά παραθύρων και τοίχων, γραφικά δαπέδου, πινακίδες σήμανσης, πανό, πόστερ και ψευδοτρισδιάστατες επιγραφές. [Δείτε σχετική ανακοίνωση: Η Canon επιδεικνύει μια ενιαία καμπάνια για εταιρεία ομορφιάς, στην έκθεση FESPA 2017, με στόχο να δώσει έμπνευση, για νέες δυνατότητες διαφοροποίησης]. Η Canon Europe θα παρουσιάσει επίσης ένα σύνολο από δημιουργικές εφαρμογές υψηλής αξίας, δημιουργημένες από πελάτες της Océ Arizona.

Στην έκθεση FESPA 2017, η Canon θα παρουσιάσει επίσης μια νέα επιλογή υψηλής ροής αέρα (High Flow Vacuum option) για τη σειρά Océ Arizona 6100. Η νέα επιλογή είναι σχεδιασμένη με στόχο να βελτιώσει τη διαχείριση άκαμπτων υλικών, όπως τους πτυχωτούς πίνακες, υλικά τύπου κόντρα πλακέ,  MDF και ινοσανίδες. Αυτά τα υλικά, παρότι γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή για την κατασκευή δομικών επιφανειών πινακίδων και εφαρμογών συσκευασίας μικρής διάρκειας, είναι εξαιρετικά δύσκολο να ελεγχθούν πάνω στην επιφάνεια του εκτυπωτή, γεγονός που επιδρά αρνητικά στην παραγωγικότητα και απαιτεί κοπιώδεις χειροκίνητες ενέργειες.

Σε σύγκριση με ένα τυπικό σύστημα αέρα, η νέα επιλογή High Flow Vacuum παράγει πάνω από δεκαπέντε φορές περισσότερη ροή αέρα πάνω στην επιφάνεια του μέσου, καθιστώντας ευκολότερη την εκτύπωση επάνω του, χωρίς να χρειάζεται κολλητική ταινία ή μηχανισμοί συγκράτησης, για να ελεγχθεί το υπόστρωμα εκτύπωσης. Μια πολύ μεγάλη επιφάνεια κενού διαστάσεων 2,5 μ. X 3,2 μ., επιτρέπει διπλή εκτύπωση πινακίδων 1,6 μ. x 2,5 μ., ή τετραπλή εκτύπωση σε πινακίδες 1,6 μ. x 1,25 μ., ενώ οι στάνταρ ακίδες πεπιεσμένου αέρα εξασφαλίζουν την εύκολη, επαναλαμβανόμενη φόρτωση άκαμπτου υλικού.

Ο Mark Lawn συνεχίζει: “Κατά τα τελευταία δέκα χρόνια, επενδύουμε σταθερά σε συνεχή καινοτομία, παρουσιάζοντας τακτικά νέα μοντέλα Océ Arizona, καθοδηγούμενοι από την ανταπόκριση των πελατών. Αυτό έχει δώσει στους πελάτες μια σαφή κατεύθυνση για την ανάπτυξη των επιχειρήσεών τους, επιτρέποντάς τους να αυξήσουν το φορμά, να αυξήσουν την παραγωγικότητα, να διαχειρίζονται μεγαλύτερους όγκους παραγωγής και να δράττονται πολύτιμων ευκαιριών για νέες εφαρμογές. Με κάθε νέα γενιά Arizona, οι πελάτες έχουν στη διάθεσή τους νέα εργαλεία για να αναπτυχθούν και να εξελιχθούν”.

Με την κυκλοφορία των Océ Arizona, όλο και περισσότεροι πελάτες έχουν χρησιμοποιήσει αυτά τα προϊόντα, για να διαφοροποιηθούν στις λειτουργικές και βιομηχανικές τους εφαρμογές. Ανάμεσα στις καινοτομικές εφαρμογές που έχουν δημιουργηθεί από τους χρήστες των Océ Arizona, περιλαμβάνονται επιφάνειες για κουζίνες, έπιπλα, λαμιναρισμένα πατώματα, καλύμματα διακοπτών μεμβράνης, συσκευασίες και στηρίγματα πινακίδων. Σήμερα, στην Ευρώπη, το 25% των εγκατεστημένων εκτυπωτών Océ Arizona χρησιμοποιούνται για εφαρμογές υπαίθριας σήμανσης και προβολής.

Ο Mark Lawn adds: “Η Canon είναι προσηλωμένη στη στήριξη των PSPs, στην προσπάθειά τους να βελτιώσουν τις διαδικασίες παραγωγής και να εξαλείψουν τα σημεία που παρατηρείται συμφόρηση, κάτι που αποδεικνύεται από τις τελευταίες επιλογές τεχνολογίας που παρουσιάζονται στη FESPA 2017, και οι οποίες θα ωθήσουν ακόμη περισσότερο την παραγωγικότητα και θα δώσουν στους PSPs την αυτοπεποίθηση να διαφοροποιηθούν σε ακόμη πιο δημιουργικούς τομείς εφαρμογών, βελτιώνοντας την ποιότητα και την αξιοπιστία”.

Η 6.000η εγκατάσταση Océ Arizona

Χιλιάδες εκτυπωτές Océ Arizona έχουν ήδη εγκατασταθεί διεθνώς, με αποτέλεσμα η Canon να κατέχει τα πρωτεία στην αγορά των εκτυπωτών flatbed inkjet. Ο 6.000ος εκτυπωτής Océ Arizona, – ένα μοντέλο 2280 XT  – θα παραδοθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες στην εταιρεία Technipub στην Lesparre, κοντά στο Bordeaux της Γαλλίας France, για να λειτουργήσει δίπλα σε έναν Océ Arizona 550 XT, ο οποίος είναι ήδη εγκατεστημένος εκεί από το 2012.

Αυτή η επένδυση εκ μέρους της Technipub, ενισχύει τη σταθερή στρατηγική που τηρεί η εταιρεία στα 25 χρόνια παράδοσης, που έχει στην παραγωγή μεταξοτυπίας, χρησιμοποιώντας ψηφιακές τεχνικές εκτύπωσης και φινιρίσματος. Η απόφαση να συνδυαστεί η μεταξοτυπία με την ψηφιακή παραγωγή, επιτρέπει στην Technipub να αναπτύσσει νέες εφαρμογές σήμανσης, διακόσμησης και φωτογραφίας, μειώνοντας τους χρόνους παράδοσης και επιτρέποντας την κατασκευή πρωτοτύπων.

Οι ιδιοκτήτες της Technipub, Amélie και Elodie Texier αναγνωρίζουν το ρόλο που διαδραμάτισε η τεχνολογία Océ Arizona στην εξέλιξη της επιχείρησής τους: “Στη σημερινή αγορά, πρέπει να παράγεις όσο γρηγορότερα μπορείς, αν θέλεις να ανταποκρίνεσαι στις προσδοκίες ποιότητας των πελατών. Η τεχνολογία Océ Arizona μας επιτρέπει πρόσβαση σε εφαρμογές, που δεν ήταν εφικτές πριν από δέκα χρόνια, δίνοντάς μας, έτσι, νέους τρόπους να μεγαλώσουμε την επιχείρησή μας και να προσφέρουμε περισσότερα στους πελάτες μας. Είναι σημαντικό να συνεχίζουμε να προχωράμε μπροστά, και αντιμετωπίζουμε πλέον τους εκτυπωτές Océ Arizona ως μέλη της “ομάδας” Technipub, τα οποία μας βοηθούν να προκαλούμε τους εαυτούς μας και να επιδιώκουμε νέες ευκαιρίες που πραγματικά μας παρακινούν”.

Comments are closed.