Αθήνα, 19 Ιανουαρίου 2017 – Η Canon, ηγέτιδα εταιρεία στις λύσεις απεικόνισης, ανακοίνωσε ότι κατέλαβε την πρώτη θέση μεταξύ των ιαπωνικών εταιρειών και την τρίτη συνολικά, σχετικά με τον αριθμό των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στις ΗΠΑ κατά το 2016, σύμφωνα με την τελευταία κατάταξη των προκαταρκτικών αποτελεσμάτων που εκδόθηκαν από την  IFI CLAIMS Patent Services, τον Ιανουάριο του 2017.

Ως μέρος των δράσεών της σχετικά με την έρευνα και  ανάπτυξη, η Canon επιδιώκει ενεργά την κατοχύρωση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας σε διάφορες χώρες και περιοχές,  αξιολογώντας παράλληλα τις επιχειρηματικές στρατηγικές και τις τάσεις της τεχνολογίας και των προϊόντων. Μεταξύ αυτών, οι Ηνωμένες Πολιτείες, ως μια χώρα με πολλές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας και αγορά μεγάλης κλίμακας, αντιπροσωπεύουν μια ιδιαίτερα σημαντική περιοχή όσον αφορά στην επέκταση των επιχειρηματικών δράσεων και των τεχνολογικών συνεργασιών.

Η τεχνολογική καινοτομία εξακολουθεί να αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για την Canon και ένα βασικό χαρακτηριστικό της ταυτότητάς της, με συνεχείς επενδύσεις στην ανάπτυξη μιας ευρείας σειράς ισχυρών προϊόντων, λύσεων και υπηρεσιών στις βασικές αγορές της και σε νέους επιχειρηματικούς τομείς.

Μέσω της στενής συνεργασίας μεταξύ των τμημάτων τεχνολογίας και πνευματικής ιδιοκτησίας, η εταιρεία στοχεύει στη βελτίωση των τεχνολογικών δυνατοτήτων της και στην  περαιτέρω ενίσχυση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας.

Η Canon κατατάσσεται στην πρώτη πεντάδα των κατόχων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας για 31 συνεχή έτη.

Σημείωση για συντάκτες

Η κατάταξη της Canon σε ότι αφορά στην κατάταξη διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στις ΗΠΑ μεταξύ των ιαπωνικών εταιρειών 2005-2016
Έτος Κατάταξη* Αριθμός διπλωμάτων
2016 1η (3η) 3,665
2015 1η (3η) 4,127
2014 1η (3η) 4,048
2013 1η (3η) 3,820
2012 1η (3η) 3,173
2011 1η (3η) 2,818
2010 1η (4η) 2,551
2009 1η (4η) 2,200
2008 1η (3η) 2,107
2007 1η (3η) 1,983
2006 1η (3η) 2,366
2005 1η (2η) 1,829

 

* Ο αριθμός μέσα σε παρένθεση υποδηλώνει την κατάταξη της Canon ανάμεσα σε όλες τις εταιρείες

Σημείωση: Ο αριθμός των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας για το 2016 βασίζεται σε προκαταρκτικά μεγέθη που εκδόθηκαν από την IFI CLAIMS Patent Services. Τα δεδομένα από το 2005 έως το 2015 παρατέθηκαν από την Canon με βάση πληροφορίες που προέρχονται από τον οργανισμό United States Patent and Trademark Office.

Σχετικά με την Canon Ελλάδας

Η Canon Ελλάδας αποτελεί μέρος της Canon CEE, του τοπικού οργανισμού πωλήσεων της Canon Europe (RSO) για την Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη, την Κεντρική Ασία και την περιοχή του Καυκάσου. H Canon Ελλάδας φέρνει στους Έλληνες πελάτες τα οφέλη των καταναλωτικών και επαγγελματικών προϊόντων της Canon και προσφέρει ένα εκτενέστατο χαρτοφυλάκιο λύσεων για καταναλωτές και επιχειρήσεις κάθε μεγέθους.

H Canon CEE, ανήκει στον οργανισμό Canon Europe ο οποίος είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη της Canon στην περιοχή EMEA. Οι κύριοι τομείς δραστηριοποίησης της εταιρείας στην περιοχή είναι: Τα επαγγελματικά προϊόντα απεικόνισης και παραγωγής εκτυπώσεων (Business Imaging και Production Printing) όπως επίσης και η διάθεση καινοτόμων προϊόντων για καταναλωτές (φωτογραφικές μηχανές, βιντεοκάμερες, εκτυπωτές, σαρωτές, συσκευές fax και πολυλειτουργικά μηχανήματα). Η Canon προσφέρει επίσης προϊόντα για επαγγελματικές εφαρμογές εικόνας (Φωτογραφικές μηχανές και βιντεοκάμερες, προβολείς, δικτυακές κάμερες και λύσεις τηλεοπτικής παραγωγής) καθώς και συστήματα ιατρικής απεικόνισης (Λύσεις ψηφιακής ακτινογράφησης και οφθαλμολογίας).

Η Canon πραγματοποιεί σημαντικές επενδύσεις στον τομέα της έρευνας και της ανάπτυξης, ώστε να προσφέρει τα αρτιότερα εξοπλισμένα και πλέον πρωτοποριακά προϊόντα και υπηρεσίες για την ικανοποίηση των δημιουργικών αναγκών των πελατών της. Από τους ερασιτέχνες φωτογράφους έως τις εταιρείες παραγωγής επαγγελματικών εκτυπώσεων, η Canon επιτρέπει σε κάθε πελάτη να εκφράσει το πάθος του για την εικόνα.

Η εταιρική φιλοσοφία της Canon είναι το Kyosei, που προωθεί “τη συμβίωση και τη συνεργασία για το κοινό καλό”. Η Canon έχει λάβει πιστοποίηση ISO 14001 για τις δραστηριότητές της παγκοσμίως, αποδεικνύοντας ότι διαθέτει υψηλά πρότυπα περιβαλλοντικής διαχείρισης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Canon στην Ελλάδα, επισκεφθείτε την τοποθεσία: http://www.canon.gr/.

Comments are closed.