Αθήνα, 13 Μαρτίου 2017 – Η Canon Europe, παγκόσμια πρωτοπόρος στις λύσεις απεικόνισης, ανακοινώνει με ιδιαίτερη υπερηφάνεια τον Océ Colorado 1640, τον πρώτο εκτυπωτή roll-to-roll μεγάλου φορμά, βασισμένο στη νέα τεχνολογία Canon UVgel.

H τεχνολογία UVgel έχει αναπτυχθεί από την Canon, με σκοπό να προσφέρει ανεπανάληπτη παραγωγικότητα, σε συνδυασμό με εξαιρετική ποιότητα εκτύπωσης, σε ένα μεγάλο εύρος μέσων, με αποτέλεσμα τη βέλτιστη ευελιξία στις εφαρμογές. Ο Océ Colorado 1640 αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας UVgel και είναι κατασκευασμένος με βάση τα υψηλότερα βιομηχανικά πρότυπα, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις ενός εντατικού συστήματος παραγωγής σε επιχειρήσεις κάθε μεγέθους, παράγοντας μεγάλο όγκο γραφιστικών εκτυπώσεων σε μεγάλο φορμά και μέσα στα στενά χρονικά περιθώρια που απαιτούν οι πελάτες.

Ο Mark Lawn, Director, Graphic & Communications Group, Canon Europe, σχολιάζει:  “Η ζήτηση για γραφιστικές εφαρμογές σε μεγάλο φορμά βρίσκεται σε έξαρση και οι παραγωγοί γραφιστικών εκτυπώσεων επιζητούν τρόπους να προσφέρουν περισσότερα, ώστε να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες, που θα τους δώσουν την ώθηση να αναπτυχθούν. Μέχρι τώρα, έπρεπε να κάνουν συμβιβασμούς εξαιτίας των περιορισμών της τεχνολογίας, έχοντας να επιλέξουν μεταξύ της ταχύτητας, της ποιότητας και της επιλογής των μέσων εκτύπωσης. Με την κυκλοφορία του Océ Colorado 1640 με τεχνολογία UVgel, η Canon είναι σε θέση να προσφέρει τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό ποιότητας, παραγωγικότητας, αυτοματοποίησης, ποικιλίας εφαρμογών και λειτουργικού κόστους. Αυτός ο νέος εκτυπωτής επανακαθορίζει τα όρια της εκτύπωσης roll-to-roll, επιτρέποντας στους παραγωγούς γραφιστικών εκτυπώσεων να εξελιχθούν, επεκτείνοντας τις δυνατότητές τους και διεκδικώντας νέες πηγές εσόδων”.

Κορυφαία παραγωγικότητα

Ταχύτερος από κάθε άλλον εκτυπωτή της κατηγορίας του, επιτυγχάνοντας ταχύτητες της τάξης των 159 m2/hr, για εφαρμογές όπως διαφημιστικοί πίνακες (billboards) ή πανό εξωτερικών χώρων, o νέος Océ Colorado 1640 προσφέρει στους παρόχους υπηρεσιών εκτύπωσης (print service providers – PSPs) ανεπανάληπτα επίπεδα παραγωγικότητας. Ακόμη και στο ανώτερο επίπεδο ποιότητας για εφαρμογές εσωτερικού χώρου με υψηλή ποιότητα, ο εκτυπωτής λειτουργεί σε ταχύτητα 40m2/hr.

Το μελάνι Canon UVgel ενώνεται άμεσα με το υπόστρωμα της επιφάνειας εκτύπωσης, με αποτέλεσμα την ελεγχόμενη και επακριβή τοποθέτηση των κουκκίδων, με ελάχιστη διάχυση. Eλαχιστοποιώντας την εξάπλωση του μελανιού και τη συνένωση με το μέσο εκτύπωσης, ο απαιτούμενος όγκος μελανιού μπορεί να εκτυπωθεί σε κάθε πέρασμα, προσφέροντας πλούσιες και έντονες εικόνες σε εξαιρετικά υψηλές ταχύτητες.

Το κορυφαίας τεχνολογίας σύστημα σταθεροποίησης χαμηλής θερμοκρασίας LED-UV, κινείται ανεξάρτητα από τον φορέα εκτύπωσης και ολοκληρώνει τη διαδικασία με ένα πέρασμα υπεριώδους ακτινοβολίας, επιτρέποντας έτσι στην εκτύπωση να πραγματοποιηθεί ταχύτατα και στη βέλτιστη δυνατή ποιότητα. Οι σταθεροποιημένες εκτυπώσεις με UVgel στεγνώνουν αμέσως και είναι έτοιμες για φινίρισμα ή λαμινάρισμα, κι έτσι είναι ιδανικές για επαγγελματικές εφαρμογές, οι οποίες απαιτούν γρήγορο χρόνο παράδοσης και εγκατάσταση.

Η παραγωγικότητα ενισχύεται ακόμη περισσότερο χάρη στη ρύθμιση του Océ Colorado 1640 για διπλό ρολό, η οποία επιτρέπει στον PSP να εναλλάσσει δύο είδη και μεγέθη εκτυπωτικού μέσου κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, με αποτέλεσμα τη γρήγορη παραγωγή ποικίλων εφαρμογών με ποικίλο περιεχόμενο.

Εξαιρετική ποιότητα

Ο Océ Colorado 1640 προσφέρει εξαιρετική ποιότητα εικόνας κάθε φορά, σε αλλεπάλληλες εκτυπώσεις. Η ακριβής τοποθέτηση των κουκκίδων UVgel παράγει εικόνες με οξύτητα, ελάχιστη διάχυση και πρακτικά καθόλου είδωλα, ενώ οι σταθερές και απόλυτα ελεγχόμενες κουκκίδες εξασφαλίζουν χρωματική συνέπεια σε κάθε πέρασμα. Οι κεφαλές εκτύπωσης Canon UVgel εμπεριέχουν ένα κατοχυρωμένο σύστημα παρακολούθησης των ακροφυσίων, με τη χρήση ακουστικής δειγματοληψίας, με στόχο την ανίχνευση και διόρθωση κάθε δυσλειτουργικού ακροφυσίου, με αποτέλεσμα να εξαφανίζουν, πρακτικά, τις λευκές γραμμώσεις. Αυτό επιτρέπει την εκτύπωση χωρίς την ανάγκη επίβλεψης και μειώνει την εμφάνιση ξεθωριασμένων εκτυπώσεων.

Όπως σε όλους τους εκτυπωτές roll-to-roll, ένας σημαντικός παράγοντας στην ποιότητα της εκτύπωσης και το εύρος των εφαρμογών, είναι η ακρίβεια με την οποία ο εκτυπωτής προωθεί το μέσο εκτύπωσης. Το βαρύ και στιβαρό πλαίσιο του εκτυπωτή, η κορυφαία του ακαμψία και τα βιομηχανικά του εξαρτήματα, διασφαλίζουν τη σταθερότητα στη διαχείριση των εκτυπωτικών μέσων. Το σύστημα εκτύπωσης περιλαμβάνει επίσης οπτικό αισθητήρα, ο οποίος παρακολουθεί διαρκώς την προώθηση των εκτυπωτικών μέσων και, αν παραστεί ανάγκη, κάνει τις απαραίτητες διορθώσεις.

Ευρεία γκάμα εφαρμογών

Ο Océ Colorado 1640 είναι κατάλληλος για επιχειρήσεις που παράγουν εφαρμογές τόσο για εσωτερικούς, όσο και για εξωτερικούς χώρους, όπως πόστερ, πανό, πινακίδες, POS, διαφημιστικούς πίνακες, γραφικά για βιτρίνες, ντεκάλ και ταπετσαρίες.

Η διαδικασία UVgel εκτελείται σε χαμηλή θερμοκρασία και χρησιμοποιεί LED για τη σταθεροποίηση της μελάνης, εξασφαλίζοντας έτσι την ελάχιστη δυνατή παραμόρφωση της επιφάνειας εκτύπωσης και επιτρέπει τη χρήση μεγαλύτερης ποικιλίας υποστρωμάτων εκτύπωσης, όπως λεπτά και ευαίσθητα στη θερμοκρασία μέσα. Επίσης, τα μελάνια UVgel δεν περιέχουν νερό, κάτι που μειώνει σημαντικά τη διόγκωση του μέσου και βελτιώνει τη διατήρηση των σωστών διαστάσεών του.

Το μελάνι UVgel αναπαράγει ένα μεγάλο χρωματικό φάσμα, παρόμοιο με τα βιοδιασπώμενα μελάνια, αλλά με την περιβαλλοντική ασφάλεια του λάτεξ και των μελανιών UV. Οι εκτυπώσεις UVgel είναι ανθεκτικές, το χρώμα στεγνώνει γρήγορα και είναι πολύ ανθεκτικό στις αντίξοες συνθήκες των εξωτερικών χώρων, ενώ παράλληλα, οι εκτυπώσεις είναι άοσμες, δεν περιέχουν VLC και έτσι καλύπτουν ακόμη και τις αυστηρότερες περιβαλλοντικές προδιαγραφές, για ευαίσθητες χρήσεις εσωτερικών χώρων.

Ταχύτερη απόσβεση του κόστους

Ο Océ Colorado 1640 είναι σχεδιασμένος έτσι ώστε το συνολικό κόστος λειτουργίας του να διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα, επιταχύνοντας έτσι την απόσβεση της επένδυσης. Η τεχνολογία Canon UVgel μειώνει την κατανάλωση μελανιού ακόμη και κατά 40% σε σύγκριση με τις ανταγωνιστικές τεχνολογίες, χάρη στον αποδοτικότερο τρόπο έκχυσης μελάνης, τον σημαντικό περιορισμό της ανάγκης για συντήρηση των μελανιών και την εξάλειψη της ανάγκης για βελτιωτικά.

Τα χαρακτηριστικά αυτοματοποίησης του εκτυπωτή, μειώνουν το χρόνο που δαπανά ο χειριστής για τη χρήση του, ακόμη και κατά το 1/3 σε σύγκριση με άλλες ανταγωνιστικές τεχνολογίες, για παράδειγμα με την εγκατάσταση ενός αποκλειστικού συστήματος διπλού ρολού, χάρη στο οποίο μειώνεται ο χρόνος φόρτωσης μέσων. Η βιομηχανική σχεδίαση στοχεύει το μέγιστο λειτουργικό χρόνο παραγωγής, περιορίζοντας στο ελάχιστο τις παρεμβάσεις για συντήρηση.

Ο Μark Lawn καταλήγει: “Με τον Océ Colorado 1640, η Canon εισάγει μια επαναστατική καινοτομία στην εκτύπωση roll-to-roll, προσφέροντας έτσι στους PSPs, που παράγουν μικρότερο όγκο εκτυπώσεων, έναν οικονομικό τρόπο να αυξήσουν την παραγωγή τους με ταχύτατη επιστροφή της επένδυσης. Για τους PSPs που ήδη εκτελούν μεγάλους όγκους εκτυπώσεων, ο νέος εκτυπωτής προσφέρει το πλεονέκτημα μιας μοναδικά ευέλικτης τεχνολογίας, προσφερόμενη σε προσιτή τιμή”.

“Η τεχνολογία UVgel είναι ο καταλυτικός παράγοντας που θα επιτρέψει στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε ένα μεγάλο εύρος επιχειρήσεων σήμανσης και γραφιστικών εφαρμογών, να ξεδιπλώσουν τις δυνατότητές τους και να διευρύνουν τις εφαρμογές που είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν. Με αυτόν τον τρόπο, τους δίνεται μια ισχυρή πλατφόρμα για κερδοφόρα διεύρυνση των δραστηριοτήτων τους”.

Ο εκτυπωτής Océ Colorado 1640 θα παρουσιαστεί  για πρώτη φορά στο κοινό των χωρών της περιοχής EMEA στην έκθεση FESPA 2017, στο Εκθεσιακό Κέντρο Αμβούργου,  στις 8 -12 Μαΐου 2017.

Comments are closed.