• Η μεταφορά ενός «εθνικού θησαυρού» βάρους 228 κιλών μαζί με 100 κιλά συνοδευτικά αγαθά από την Κίνα στο Βέλγιο, συνιστούν την πιο επιτυχημένη παράδοση στην ιστορία της εταιρείας
  • Ανάλογο έργο σχεδιάζεται για το 2018

Αθήνα, 27 Ιουνίου, 2016: Η DHL γιορτάζει την τέλεια παράδοση του Ιουνίου.

«Κατά τα προηγούμενα χρόνια, η DHL Express έχει κάνει μια σειρά από επενδύσεις στο παγκόσμιο δίκτυό μας, με σκοπό τη διαρκή βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών μας», δήλωσε ο κ. Ken Allen, CEO, DHL Express. «Φέτος το Μάρτιο, καταγράψαμε τους καλύτερους δείκτες για την έγκαιρη παράδοση σε όλες τις περιοχές. Ταυτόχρονα όμως, δεν είχαμε ιδέα ότι τον Ιούνιο θα ακολουθούσε ένα ακόμη πιο σημαντικό ορόσημο για την εταιρεία – η κορύφωση της τέλειας παράδοσης. Και αυτό, παρά το γεγονός, ότι παραλάβαμε το φορτίο πριν από δύο χρόνια, τον Φεβρουάριο του 2014».

«Όταν αναλάβαμε την παραλαβή και κάναμε τη φόρτωση σε ένα μεταγωγικό Boeing 767, στο αεροδρόμιο Chengdu, στις 22 Φεβρουαρίου 2014, σχεδόν τα τρία τέταρτα της σκληρής δουλειάς είχαν ήδη ολοκληρωθεί», ανέφερε ο Dong Ming Wu, CEO, DHL Express, Κίνα. «Είχαν ήδη προηγηθεί εβδομάδες σχεδιασμού, με την εργασία μιας εξειδικευμένης ομάδας άνω των 20 ειδικών της DHL στο σχεδιασμό δικτύου, τον εκτελωνισμό και την πιστοποίηση, τον επίγειο χειρισμό και τη χερσαία μεταφορά, οι οποίοι εργάστηκαν σε τουλάχιστον 5 χώρες. Παρά το γεγονός, ότι είχαμε ακόμη να διανύσουμε 8.000 χιλιόμετρα, πριν την τελική μας παράδοση, γνωρίζαμε με βεβαιότητα, ότι το δίκτυό μας θα λειτουργούσε άψογα, σε αυτό το πολύπλοκο και μακροπρόθεσμο πλάνο».

«Μετά από μια σύντομη στάση στη Μέση Ανατολή, όπου το φορτίο επιθεωρήθηκε από τους ειδικούς και η ομάδα είχε την ευκαιρία να ανεφοδιαστεί σε καύσιμα, προσγειωθήκαμε στις Βρυξέλλες και η πυροσβεστική υπηρεσία του αεροδρομίου μας υποδέχθηκε εορταστικά με  αψίδες νερού. Η ένταση στο πλήθος των παρευρισκομένων, μεταξύ των οποίων ο Βέλγος πρωθυπουργός κ. Elio Dirupo και ο Κινέζος πρέσβης στο Βέλγιο, κ. Liao Liqiang, ήταν ιδιαίτερα υψηλή, αλλά η έκβαση δεν θα μπορούσε να ήταν καλύτερη», δήλωσε ο κ. Charlie Dobbie, Executive Vice President, Network Operations & Aviation, DHL Express. «Το γεγονός ότι διαθέσαμε ένα αεροσκάφος χωρητικότητας 60 τόνων, για τη μεταφορά μόλις 300 κιλών, ήταν ενδεικτικό του πόσο πολύτιμο ήταν αυτό το φορτίο και πως μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε οποιαδήποτε πρόκληση των πελατών μας».

Το τελευταίο μίλι καθορίζει την εμπειρία του πελάτη

«Αν και το φορτίο είχε μεταφερθεί επιτυχώς και με ταχύτητα σε μια απόσταση 8.000 χλμ., από την Κίνα στο Βέλγιο, το τελευταίο μίλι είναι εκείνο, που τυπικά καθορίζει την εμπειρία του πελάτη και είμασταν αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε ότι αυτή η απόσταση θα καλυπτόταν χωρίς το παραμικρό ζήτημα», σχολίασε ο Danny Van Himste, CEO, DHL Express, Βέλγιο. «Σε μια εργασία δικτύου, όπως είναι η δική μας, κάθε κρίκος στην αλυσίδα εξαρτάται από τον άλλον, ούτως ώστε να παράσχουμε την καλύτερη δυνατή ποιότητα. Και παρότι παρέχουμε παρακολούθηση και ιχνηλάτηση των αποστολών για τους πελάτες μας, μέσα στο δίκτυό μας, η παράδοσή μας παρακολουθούνταν κυριολεκτικά από ένα ολόκληρο έθνος, σε κάθε του κίνηση, οπότε είχαμε απλά το καθήκον να τα καταφέρουμε. Όλοι στην ομάδα μας ήταν κατενθουσιασμένοι και ήταν τιμή τους που είχαν την ευκαιρία, να δείξουν στους Βέλγους πολίτες, τί μπορούν να κάνουν».

«Το μόνο που απέμεινε, αφού η DHL είχε διαδραματίσει τον κρίσιμο ρόλο της μεταφοράς του πολύτιμου φορτίου, των Hao Hao και Xing Hui, στο Βέλγιο, ήταν τα όμορφα πάντα να ολοκληρώσουν την ιστορία με ένα παραμυθένιο τέλος», δήλωσε ο κ. Eric Domb, Ιδρυτής του καταφυγίου άγριας ζωής, Pairi Daiza. «Στις 2 Ιουνίου, λίγο περισσότερο από 2 χρόνια, αφότου η μητέρα και ο πατέρας μεταφέρθηκαν στο Pairi Daiza, είχαμε τη μεγάλη χαρά να ανακοινώσουμε τη γέννηση ενός αρσενικού μωρού πάντα, ένα από τα 2.000 περίπου που υπάρχουν σε όλον τον κόσμο. Αυτό διήρκεσε πολύ περισσότερο χρόνο από μια τυπική παράδοση της DHL, αλλά οπωσδήποτε άξιζε την αναμονή. Είμαστε πανευτυχείς για τη νέα μας άφιξη, αυτή ήταν πραγματικά η τέλεια παράδοση».

«Η αναζήτηση για την τελειότητα στις ταχυμεταφορές δεν σταματά με μια τέλεια παράδοση», πρόσθεσε ο κ. Ken Allen, CEO, DHL Express. «Για να γιορτάσουμε την άφιξη των Hao Hao και Xing Hui, αλλά και του απογόνου τους, με χαρά ανακοινώνουμε ότι σε 2 χρόνια θα μεταφέρουμε το μικρό πάντα πίσω στην πατρίδα των προγόνων του, στην Κίνα. Η DHL αδημονεί να συνεργαστεί ξανά με το Pairi Daiza, για να παράσχει και πάλι μια πρώτης τάξης εμπειρία παράδοσης για αυτό το «πολύ σημαντικό πάντα» και να συνεχίσει να υποστηρίζει την άγρια ζωή σε όλον τον κόσμο και τις προσπάθειες που γίνονται για τη διαφύλαξή της».

Comments are closed.