Το Βραβείο αναγνωρίζει τα ωφέλη στην αποτελεσματικότητα και τη διαχείριση αλλαγών στη λειτουργία της γραμμής συναρμολόγησης στο TyreFort, στο Birmingham του Ηνωμένου Βασιλείου που περιελάμβανε:

  • Την αύξηση των παραδιδόμενων εξαρτημάτων κατόπιν συγκεκριμένου πλάνου παράδοσης από 1.500 σε 3.787
  • Παραδόσεις 340.000 μερών κάθε εβδομάδα με ακρίβεια 99,99%
  • Αύξηση 311% του αριθμού των παλετών που αποθηκεύονται από 4.500 σε 14.000

Αθήνα, 24 Φεβρουαρίου 2015: Ο παγκόσμιος ηγέτης σε λύσεις εφοδιαστικής αλυσίδας DHL, είχε την τιμή να κερδίσει το βραβείο «Πάροχος Υπηρεσιών Third Party Logistics της Χρονιάς» στα διεθνούς κύρους Παγκόσμια Βραβεία Αλυσίδας Εφοδιασμού της Αυτοκινητοβιομηχανίας για το 2014, τα οποία αναδεικνύουν την αριστεία στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Το βραβείο δεν αναγνωρίζει μόνο τη συνεισφορά της DHL στη διαδοχική παράδοση εξαρτημάτων για δέκα μοντέλα Jaguar Land Rover σε δύο εργοστάσια παραγωγής στα Midlands και σε διαφορετικές γραμμές συναρμολόγησης στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά κυρίως την ομαλή μετάβαση του Προγράμματος Διαχείρισης Αλλαγών στο κέντρο της, στο οποίο πραγματοποιείται η διαχείριση των εξαρτημάτων στο TyreFort του Μπέρμιγχαμ, για να υποστηρίξει τα φιλόδοξα σχέδια ανάπτυξης  της Jaguar Land Rover.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η εφοδιαστική αλυσίδα στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας έχει αναγνωρίσει τα επιτεύματά μας στο TyreFort όσον αφορά στην υποστήριξη του πελάτη μας,» αναφέρει ο Bill Bacon, Managing Director του τμήματος της Αυτοκινητοβιομηχανίας στην Αγγλία στην DHL Supply Chain. «Εργαζόμενοι μαζί με την Jaguar Land Rover βελτιώνουμε διαρκώς τις λειτουργίες μας, ενώ απλοποιούμε μια ιδιαίτερα περίπλοκη εφοδιαστική αλυσίδα.»

Η μονάδα παρέχει ένα εύρος υπηρεσιών από την παραλαβή παραγγελιών  εξαρτημάτων από διάφορους προμηθευτές, έως τη διαδοχική παράδοση και τη μεταφορά του υλικού στις γραμμές συναρμολόγησης στο Solihull και το Castle Bromwich. Η ομαλή λειτουργία των Υπηρεσιών Προστιθέμενης Αξίας που πραγματοποιούνται στο TyreFort είναι κρίσιμης σημασίας για να εξασφαλιστεί ότι οι γραμμές συναρμολόγησης και στις δύο εγκαταστάσεις συνεχίζουν να λειτουργούν χωρίς διακοπή.

Από την έναρξη λειτουργίας της, η μονάδα στο TyreFort εξελίσσεται συνεχώς για να συμβαδίσει με τις προκλήσεις στην επιχειρηματική ανάπτυξη της Jaguar Land Rover και την αύξηση της παραμετροποίησης των οχημάτων όπως απαιτούν οι καταναλωτές.

Προμηθεύοντας εξαρτήματα περιφερειακά, αν όχι σε παγκόσμιο επίπεδο, μια σημαντική πρόκληση για τους κατασκευαστές οχημάτων είναι η διαχείριση της διαθεσιμότητας αυτών σύμφωνα με τις ανάγκες των χρονοδιαγραμμάτων παραγωγής σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο βάθος χρόνου και με τη μέγιστη ευελιξία μέχρι την τελική συναρμολόγηση, για να καταστεί δυνατή η παραμετροποίηση σύμφωνα με τις απαιτήσεις των καταναλωτών.

Η αύξηση της ζήτησης για τα αυτοκίνητα Jaguar Land Rover έχει ωθήσει σε σημαντικές επενδύσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ανταποκρινόμενη στις ανάγκες, η DHL αναθεωρεί συνεχώς τις διαδικασίες και αναπτύσσει τα συστήματά της στο Κέντρο Διαχείρισης Εξαρτημάτων στο Tyrefort, για να ελαχιστοποιήσει τον αντίκτυπο της αυξημένης ζήτησης και την πολυπλοκότητας.

Η μεταφορά έχει διαδραματίσει επίσης έναν κρίσιμο ρόλο στη διασφάλιση της έγκαιρης παράδοσης υλικών στο κέντρο. Για να το πετύχει αυτό, η DHL λειτουργεί έναν αφοσιωμένο στόλο σε αυτή την εργασία με 14 φορτηγά μεταφοράς βαρέων αντικειμένων (HGV), ενός μεγάλου φορτηγού και δύο βαν, για να διασφαλίσει ότι τα μέρη βρίσκονται στο κατάλληλο σημείο, τον κατάλληλο χρόνο.

Η DHL Supply Chain, έχει ιστορία μεγαλύτερη από 40 χρόνια στη διαχείριση παγκόσμιας κλάσης εφοδιαστικών αλυσίδων για τις περισσότερες, πιο καινοτόμες και επιτυχημένες εταιρείες της αυτοκινητοβιομηχανίας. Στην ιστορία αυτή ανήκει μια σχέση 15 ετών με τον κορυφαίο Βρετανό κατασκευαστή πολυτελών αυτοκινήτων, Jaguar Land Rover.

Comments are closed.