Νέα χαρακτηριστικά ασφάλειας της ταυτότητας, μοντέρνας συνεργατικότητας, κομψές και ισχυρές συσκευές, αλλάζουν τον τρόπο που εργαζόμαστε

Τα σημαντικότερα σημεία:
• Ο νέος επεξεργαστής 6ης γενιάς Intel® Core™ vPro™ είναι ο καλύτερος επεξεργαστής της εταιρείας για επιχειρησιακό περιβάλλον, μέχρι σήμερα, σχεδιασμένος για τη μέγιστη παραγωγικότητα. Είναι μέχρι και 2,5 φορές ισχυρότερος, διαθέτει τριπλάσια αυτονομία και 30 φορές ισχυρότερα γραφικά, σε σχέση με ένα σύστημα 5ετίας.1,2,3,4.
• Οι 6ης γενιάς επεξεργαστές Intel Core vPro διαθέτουν πλέον το χαρακτηριστικό Intel® Authenticate Solution, μια λύση πολυεπίπεδου ελέγχου ταυτότητας, βασισμένη σε hardware, που ενισχύει την προστασία των χρηστών.
• Μια σειρά από βραβευμένα, κομψά επαγγελματικά υπολογιστικά συστήματα, όπως υπολογιστές 2-σε-1, που βασίζονται σε 6ης γενιάς επεξεργαστές Intel Core vPro, είναι ήδη διαθέσιμα.
• Η Intel προωθεί το μετασχηματισμό στον εργασιακό χώρο, χάρη στην εφαρμογή Intel® Unite™, ένα εξελιγμένο εργαλείο συνεργατικότητας για τους χώρους διασκέψεων, την ενσωμάτωση του Skype for Business* και εξελιγμένες δυνατότητες ήχου και βίντεο, με στόχο την καλύτερη δυνατή διευκόλυνση των επαγγελματικών συναντήσεων.

Aθήνα, 21 Ιανουαρίου 2016 – Η Intel Corporation ανακοίνωσε τη διαθεσιμότητα της 6ης γενιάς επεξεργαστών Intel® Core™ vPro™ για το σύγχρονο ανθρώπινο δυναμικό. Η τελευταία εκδοχή των επεξεργαστών Intel Core vPro αντιμετωπίζει τις ανάγκες των μεγάλων επιχειρήσεων για ασφάλεια και παραγωγικότητα, εισάγοντας καινοτομίες στην ασφάλεια για την ταυτοποίηση, καλύτερη απόδοση και συνεργατικότητα για μια σειρά από συστήματα όπως, 2-σε-1, Ultrabooks™, All-in-One αλλά και desktops.
«Οι 6ης γενιάς επαγγελματικοί επεξεργαστές Intel Core και Core vPro, φέρνουν στο προσκήνιο εκπληκτικά, νέα, ελκυστικά συστήματα, με υπερεπαρκή ισχύ και μεγαλύτερη αυτονομία. Επίσης, θέτουν νέα πρότυπα για τους επαγγελματικούς υπολογιστές» ανέφερε ο Tom Garrison, vice president και general manager, Intel Business Client division. «Προσφέρουν επίσης εξελιγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας, ενσωματωμένα στο hardware και με αυτόν τον τρόπο, η Intel είναι σε θέση να καταστήσει όλα αυτά τα νέα PCs σε δομικά στοιχεία μιας συνολικότερης προσέγγισης στο χώρο της επαγγελματικής ασφάλειας, καθιστώντας παράλληλα τους χρήστες περισσότερο ασφαλείς και περισσότερο παραγωγικούς από ποτέ».

Προστατεύοντας την βασική πρόσβατη των PCs με καλύτερο τρόπο από μια απλή προστασία με κωδικό
Οι hackers ανακαλύπτουν διαρκώς νέους τρόπους, για να εισβάλουν σε παλιά συστήματα, μέσω λειτουργιών εικονικής εισόδου, υποκλέπτοντας τα διαπιστευτήρια των χρηστών, για να αποκτήσουν προνόμια πρόσβασης μέσα σε επιχειρήσεις. Σήμερα, περισσότερες από τις μισές παραβιάσεις δεδομένων ξεκινούν με κακή χρήση ή υποκλοπή διαπιστευτηρίων χρήσης5. Τα παλιότερα PCs, στα οποία ο χρήστης έχει πρόσβαση με συνθηματικά 8 χαρακτήρων, τα οποία αλλάζουν κάθε 90 μέρες, μπορεί να αποτελούσαν μια ικανοποιητική λύση την περασμένη δεκαετία, αλλά τώρα πλέον υπάρχουν πιο συγκροτημένες μέθοδοι παραβίασης, που απαιτούν αντίστοιχα πιο προηγμένα επίπεδα ασφαλείας.

ε στόχο να αντιμετωπιστεί αυτό το ζήτημα, η Intel εισάγει μια νέα καινοτομία στο χώρο της ασφάλειας, με την ονομασία Intel® Authenticate και με στόχο, οι επιχειρήσεις να ξεκινήσουν εσωτερικές δοκιμές και αξιολογήσεις. Το Intel Authenticate αποτελεί μια πολυεπίπεδη λύση ελέγχου ταυτότητας, βασισμένη σε hardware, η οποία ενισχύει την προστασία στον υπολογιστή, καθιστώντας το λιγότερο ευάλωτο2 σε επιθέσεις στα διαπιστευτήρια ταυτότητας και ασφάλειας.

Το Intel Authenticate επαληθεύει τις ταυτότητες χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό δύο ή τριών αυστηρών κριτηρίων, ταυτόχρονα: «κάτι που ξέρεις», όπως π.χ. ένας προσωπικός αριθμός πιστοποίησης, «κάτι που κατέχεις», όπως ένα κινητό τηλέφωνο και «κάτι που είσαι» όπως ένα δακτυλικό αποτύπωμα. Το τμήμα ΙΤ μπορεί να επιλέξει μεταξύ αυτών των αυστηρών κριτηρίων για τη διαδικασία ταυτοποίησης και τα ενσωματώνει στις εταιρικές πολιτικές, χωρίς να υποχρεούται πλέον να στηρίζεται στην ικανότητα των χρηστών να απομνημονεύουν κωδικούς πρόσβασης2. Το Intel Authenticate είναι συμβατό με Windows* 7, 8 και 10 και είναι διαθέσιμο για αξιολόγηση από τους πελάτες.

Η αναβάθμιση των επαγγελματικών PCs ενισχύει την παραγωγικότητα και μειώνει το συνολικό κόστος
Τα παλιότερα PCs κοστίζουν στις επιχειρήσεις μέχρι και $4,203 ετησίως, εξαιτίας τους κόστους συντήρησης και της χαμένης παραγωγικότητας6. Τα νέα επαγγελματικά PCs μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος, παρέχοντας μέχρι και 2,5 φορές καλύτερη απόδοση και 30 φορές μεγαλύτερη ισχύ γραφικής επεξεργασίας, σε σχέση με ένα παλιό PC 5ετίας7, δίνοντας στους χρήστες τη δυνατότητα για μεγαλύτερη παραγωγικότητα και ισχυρότερα επαγγελματικά εργαλεία1, 8, 9, 10.

Οι εταιρίες Acer*, Asus*, Dell*, Fujitsu*, HP*, Lenovo*, Panasonic* και Toshiba*, έχουν ήδη λανσάρει νέα επαγγελματικά συστήματα, που βασίζονται στους νέους επεξεργαστές της Intel. Οι πελάτες των μεγάλων επιχειρήσεων, μπορούν να επιλέξουν μεταξύ πολλαπλών διαφορετικών τύπων, όπως συστήματα 2-σε-1, ultrabooks, ultrathin clamshell, mini PCs και All-in-One desktops, συστήματα τα οποία μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες κάθε επαγγελματικού χώρου και επιχείρησης κάθε μεγέθους.

Μια νέα διάσταση στις επαγγελματικές συναντήσεις
Ο τρόπος που οι επιχειρήσεις επικοινωνούν και συνεργάζονται, αλλάζει σε όλον τον κόσμο, ωστόσο τα εργαλεία για την αίθουσα διασκέψεων δε συμβαδίζουν με τις ανάγκες για επικοινωνία μεταξύ εργαζομένων, που είναι διεσπαρμένοι σε διαφορετικά σημεία. Η Intel αλλάζει αυτά τα δεδομένα με την ανανεωμένη εκδοχή του εργαλείου Intel® Unite™, το οποίο προάγει μια εξυπνότερη και καλύτερη μέθοδο συνάντησης στον εργασιακό χώρο. Περιλαμβάνει εκτεταμένες δυνατότητες απεικόνισης, έτσι ώστε η συνάντηση με συνεργάτες να μην απαιτεί πλέον διαρκή αναζήτηση για τους κατάλληλους αντάπτορες και καλώδια. Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση μπορούν να μοιράζονται με ασφάλεια και μεγαλύτερη ευκολία, το περιεχόμενό τους. Οι εργαζόμενοι μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα συναντήσεις, χρησιμοποιώντας νέες ή υπάρχουσες οθόνες και προβολείς. Το Skype for Business προσφέρει αυτόματη σύνδεση/αποσύνδεση και προσφέρει στους πελάτες μια ενιαία εμπειρία συναντήσεων.

Βοηθώντας τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να αναπτυχθούν
Για τις μικρές επιχειρήσεις, η Intel προσφέρει το Intel® Small Business Advantage (Intel SBA), μια εύκολη λύση, που επιτρέπει στις μικρές επιχειρήσεις και ειδικότερα στους ιδιοκτήτες τους, να διαθέτουν έναν συγκεντρωτικό τρόπο σύνδεσης και διαμοιρασμού πληροφοριών, σε συνδυασμό με αυτοματοποιημένες ενημερώσεις ασφαλείας και συντήρησης. Το Intel SBA περιλαμβάνει χαρακτηριστικά συνεργατικότητας, όπως συνομιλία και διαμοιρασμό αρχείων, όπως και χαρακτηριστικά ασφαλείας, με παράδειγμα το USB blocker, στοιχεία που επιτρέπουν στους ιδιοκτήτες των μικρών επιχειρήσεων να ελέγχουν τα δεδομένα τους.
Περισσότερες πληροφορίες και ειδήσεις, μπορείτε να διαβάσετε στο σχετικό Intel blog.
Μάθετε περισσότερα για το μετασχηματισμό του εργασιακού χώρου που προωθεί η Intel.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα επαγγελματικά συστήματα, επισκεφθείτε το site Right Devices.

Νομικές σημειώσεις
1. Software και εφαρμογές σε τεστ απόδοσης, ενδέχεται να έχουν βελτιστοποιηθεί για επεξεργαστές Intel. Τεστ απόδοσης όπως τα SYSmark* και MobileMark* εκτελούνται σε συγκεκριμένα υπολογιστικά συστήματα, εξαρτήματα, software, διεργασίες και λειτουργίες. Κάθε αλλαγή σε κάποια από αυτές τις συνισταμένες, ενδέχεται να διαφοροποιήσει τα τελικά αποτελέσματα. Θα πρέπει να συμβουλευθείτε άλλες πληροφορίες και τεστ απόδοσης, για να αξιολογήσετε πλήρως τις αγορές που σχεδιάζετε, συμπεριλαμβανομένης της απόδοσης του συγκεκριμένου προϊόντος, όταν συνδυάζετε με άλλα προϊόντα. Για πιο εμπεριστατωμένες πληροφορίες, επισκεφθείτε το site intel.com/performance.
2. Μετρήθηκε με το SYSmark* 2014, μετροπρόγραμμα του BAPCo* consortium, το οποίο μετρά την απόδοση συχνά χρησιμοποιούμενων εφαρμογών παραγωγικότητας όπως το Microsoft Excel και το Adobe Acrobat. Μάθετε περισσότερα στο www.bapco.com. H πλατφόρμα αναφοράς της Intel είναι ένα παράδειγμα νέου συστήματος. Προϊόντα που διατίθενται από τους κατασκευαστές συστημάτων, δε θα είναι πανομοιότυπα στη σχεδίαση και η απόδοσή τους ενδέχεται να διαφοροποιείται. Η πλατφόρμα αναφοράς της Intel με επεξεργαστή Intel® Core™ i5-6200U, PL1=15W TDP, 2C4T, turbo μέχρι 3,4GHz/3,2GHz. Μνήμη: 2x4GB DDR4-2133. Αποθήκευση: Intel® Solid State Drive (Intel®SSD). Απεικόνιση: ανάλυση 1920×1080. Οδηγός γραφικών: 15.40.4225. Μπαταρία: 43WHr. Λειτουργικό σύστημα: Windows® 10. PC πενταετίας με επεξεργαστή Intel® Core™ i5-520UM (1,06GHz μέχρι 1,86GHz, 2C4T, 3MB) σε σύστημα Acer Aspire* 1830T. Μνήμη: 4GB DDR3 1600MHz. Αποθήκευση: 500GB hard drive. Απεικόνιση: 11 ίντσες ανάλυσης 1366×768. Μπαταρία: 63WHr. Λειτουργικό σύστημα: Windows* 7.
3. Σε αναπαραγωγή HD video, σε σύγκριση με σύστημα 5ετίας. Για λεπτομερέστερες πληροφορίες αποτελεσμάτων απόδοσης επισκεφθείτε το www.intel.com/benchmarks.
4. Μετρήθηκε με το 3DMark* Cloud Gate graphics test, ένα μετροπρόγραμμα 3D γραφικών, το οποίο μετρά την απόδοση σε παιχνίδια DX-10. Μάθετε περισσότερα στο www.futuremark.com.
5. Η αναφορά Data Breach Investigations Report (DBIR) για το 2015 της Verizon http://www.verizonenterprise.com/DBIR/2015/
6. Η αναφορά “Aging PC Effect- Exposing Financial Impact for Small Business” της TechAisle http://mobilecomputing.crn.com/img/TheAgeingPCEffect_TechaisleWhitePaper.pdf
7. Τα αποτελέσματα έχουν εκτιμηθεί ή προσομοιωθεί, χρησιμοποιώντας εσωτερικές αναλύσεις της Intel ή προσομοίωση αρχιτεκτονικής ή μοντελοποίησης και παρέχονται για ενημερωτικούς σκοπούς. Κάθε διαφοροποίηση στο δικό σας σύστημα hardware, software ή σύνθεση, ενδέχεται να επηρεάσει την πραγματική απόδοση. Για πληρέστερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.intel.com/performance.
8. Οι τεχνολογίες της Intel ενδέχεται να απαιτούν την ενεργοποίηση συγκεκριμένων παραμέτρων στο hardware, συγκεκριμένο software ή υπηρεσίες. Η απόδοση διαφοροποιείται ανάλογα με τη σύνθεση του συστήματος. Κανένα υπολογιστικό σύστημα δεν μπορεί να είναι απολύτως ασφαλές. Συμβουλευθείτε τον κατασκευαστή του συστήματός σας ή τον προμηθευτή λιανικής ή το www.intel.com
9. Η συμβατότητα με εφαρμογές x86, περιφερειακά και οδηγούς συσκευών, βασίζεται σε υπολογιστή με επεξεργαστή Intel ή συσκευή που τρέχει λειτουργικό σύστημα Windows* 8.
10. “Enabling Global Collaboration with Intel-Based Infrastructure. IT@Intel” (Ιανουάριος 2011).
Δηλώσεις σε αυτό το κείμενο, οι οποίες αναφέρονται σε σχέδια ή εκτιμήσεις της Intel για το τρίμηνο, το έτος, και το μέλλον, είναι δηλώσεις προβλέψεων, οι οποίες εμπεριέχουν ένα ποσοστό ρίσκου και αβεβαιότητας. Μια λεπτομερής συζήτηση των παραγόντων, που επηρεάζουν τα αποτελέσματα και τα σχέδια της Intel περιλαμβάνεται στις κατατεθειμένες αναφορές Intel SEC, μεταξύ των οποίων και η ετήσια αναφορά Form 10-K.
Οι ονομασίες Intel, the Intel logo, Intel Core, Intel Unite, Intel vPro και Ultrabook καθώς και το λογότυπο Intel, αποτελούν εμπορικά σήματα της Intel Corporation στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες χώρες.
Οι ονομασίες Microsoft και Windows αποτελούν εμπορικά σήματα της Microsoft Corporation στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες χώρες.
*Άλλα ονόματα και εμπορικά σήματα, ενδέχεται να αποτελούν ιδιοκτησία άλλων.

Comments are closed.