Η Intel και οι ιδρυτές του Arduino* ανακοινώνουν την κυκλοφορία πλακέτας δημιουργίας και ανάλογο πρόγραμμα εκπαίδευσης, σχεδιασμένα για όσους κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο χώρο των έξυπνων, συνδεόμενων ηλεκτρονικών

Τα σημαντικότερα σημεία:
• Το Arduino 101 αποτελεί την πρώτη, ευρέως διαθέσιμη πλακέτα ανάπτυξης, βασισμένη στο μικροσκοπικό, χαμηλής κατανάλωσης Intel® Curie™ module, το οποίο ανακοινώθηκε από την Intel στην έκθεση CES 2015.
• Εύχρηστο και οικονομικό, το Arduino 101 είναι ιδανικό για εκπαιδευτικά περιβάλλοντα, δημιουργούς και developers embedded συστημάτων.
• Το Arduino 101 σχεδιάστηκε για να εισαχθεί στο πρόγραμμα εκμάθησης του υλικού πληροφορικής της Arduino και στοχεύει στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων των σπουδαστών τεχνολογίας, μέσω της ανάμειξής τους σε projects συγγραφής κώδικα, συνεργασίας και δημιουργίας.

Αθήνα, 19 Οκτωβρίου 2015 – Η Intel Corporation, από κοινού με τους ιδρυτές του Arduino*, ανακοίνωσε την επικείμενη κυκλοφορία του Arduino 101 (στις ΗΠΑ) και του Genuino 101 (εκτός ΗΠΑ), μια οικονομικά προσιτή εκπαιδευτική πλακέτα ανάπτυξης, ιδανική για τους νέους δημιουργούς, αλλά και για περιβάλλοντα εκπαίδευσης. Το Arduino 101 είναι η πρώτη, ευρέως διαθέσιμη πλακέτα, η οποία βασίζεται στο μικροσκοπικό, χαμηλής κατανάλωσης Intel® CurieTM module.

Η πλακέτα Arduino 101 είναι εύκολη στη χρήση και ιδιαίτερα κατάλληλη για βασικές ασκήσεις εκμάθησης, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή πρωτότυπων τεχνολογικών προϊόντων, τα οποία διασυνδέονται και εκτελούν υπολογιστικές εργασίες, χάρη στα ισχυρά χαρακτηριστικά του Intel Curie module. Κοστολογείται σε συγκρίσιμα επίπεδα με τις εισαγωγικές πλακέτες μικροελεγκτών, που είναι ήδη διαθέσιμες στην αγορά και περιλαμβάνει ένα επιταχυνσιόμετρο (accelerometer), γυροσκόπιο, καθώς και συνδεσιμότητα Bluetooth Smart*, επιτρέποντας έτσι την ανάπτυξη έξυπνων, συνδεόμενων συσκευών.

Η πλακέτα έρχεται να συμπληρώσει την ήδη υπάρχουσα πλατφόρμα ηλεκτρονικών ανοιχτού κώδικα Arduino, η οποία συνδυάζει σχέδια hardware, τα οποία είναι ελεύθερα διαθέσιμα, ένα εκτενές οικοσύστημα εξαρτημάτων επέκτασης από τρίτους κατασκευαστές, καθώς και ένα περιβάλλον προγραμματισμού, το οποίο καθιστά εύκολη στον καθένα, τη δημιουργία διαδραστικών projects. «Η ενίσχυση των μικρών επιχειρηματικών σχημάτων, που απαρτίζονται από φίλους, αλλά και των νέων σπουδαστών, ανέκαθεν αποτελούσε προτεραιότητα για την Intel. Σε συνεργασία με την Arduino, παρέχουμε τη δύναμη της Intel σε μια νέα γενιά δημιουργών,» δήλωσε ο Josh Walden, senior vice president και general manager του τμήματος New Technology της Intel. «Με τα προηγμένα χαρακτηριστικά του Intel Curie module, ενσωματωμένα στην πλακέτα Arduino 101, οι νέοι μαθητές, αλλά και οι developers, μπορούν πλέον να πραγματοποιήσουν πραγματικά μοναδικές, έξυπνες και συνδεόμενες δημιουργίες.»

Η πλακέτα, η οποία βασίζεται στο Intel Curie, θα αποτελεί, επίσης το εργαλείο ανάπτυξης πρωτοτύπων για τους διαγωνιζόμενους στο America’s Greatest makers, ένα νέο διαγωνισμό reality, που θα προβληθεί στο δίκτυο Turner Broadcasting* και σε ψηφιακές πλατφόρμες το 2016 και το οποίο αποτελεί παραγωγή του CEO του ομίλου United Artists Media * Mark Burnett.

Το Arduino 101 θα ενταχθεί στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα πληροφορικής, για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, που δημιουργήθηκε από την Arduino

Το Arduino 101 στη σχολική αίθουσα

To Arduino 101 θα ενσωματωθεί στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκμάθησης υλικού πληροφορικής CTC (Creative Technologies in the Classroom – Τεχνολογίες Δημιουργίας στη Σχολική Αίθουσα), το οποίο αναπτύσσεται και δοκιμάζεται από την Arduino και μέχρι στιγμής ισχύει σε πάνω από 300 εκπαιδευτικά ιδρύματα. Το CTC είναι το πρώτο διεθνώς, επίσημο πρόγραμμα εκμάθησης υλικού πληροφορικής για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και παρέχει στους διδάσκοντες, τα κατάλληλα εργαλεία, την υποστήριξη, αλλά και τη σιγουριά που χρειάζεται, για να εισάγουν τους μαθητές τους, στις θεμελιώδεις έννοιες του προγραμματισμού, των ηλεκτρονικών και της μηχανικής. Η Intel θα συνεργαστεί στενά με την Arduino για να διαθέσει το πρόγραμμα CTC σε σχολεία όλου του κόσμου, μέσα στα επόμενα χρόνια. Με την εισαγωγή του στις σχολικές αίθουσες, το Arduino 101 θα γαλουχήσει την επόμενη γενιά των επαγγελματιών της βιομηχανίας της τεχνολογίας, τους επιχειρηματίες και τους εφευρέτες.

«Συνεργαστήκαμε στενά με την Intel, στην ανάπτυξη αυτής της πλακέτας και επεκτείνουμε το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα, έτσι ώστε να συμπεριλάβουμε σε αυτό τη συνδεσιμότητα και τα προηγμένα χαρακτηριστικά, τα οποία επιζητούν οι εκπαιδευόμενοι developers σήμερα,» ανέφερε ο Massimo Banzi, co-founder και CEO της Arduino. «Μέσα από τη συνεργασία μας με την Intel, είμαστε σε θέση να απευθυνθούμε σε μια παγκόσμια κοινότητα αρχάριων δημιουργών και σπουδαστών, με μια εμπεριστατωμένη εισαγωγή στην πληροφορική υλικού. Μάλιστα, τώρα διαθέτουμε μια πιο εξελιγμένη και ισχυρή τεχνολογική λύση, η οποία θα τους βοηθήσει, να μετουσιώσουν τα δημιουργικά τους οράματα σε πραγματικότητα.»

Το Intel® Curie™ είναι ένα hardware προϊόν υψηλής ολοκλήρωσης, ιδανικό για τη δημιουργία έξυπνων, συνδεόμενων συσκευών

Σχετικά με την Intel

Η Intel (NASDAQ: INTC) είναι ένας παγκόσμιος ηγέτης στις καινοτομίες του computing. Η εταιρεία σχεδιάζει και παράγει τις απαραίτητες τεχνολογίες που αποτελούν τη βάση των σύγχρονων υπολογιστικών συσκευών παγκοσμίως. Ως ηγέτης στον τομέα της εταιρικής ευθύνης και της βιώσιμης ανάπτυξης, η Intel κατασκευάζει επίσης τους πρώτους εμπορικά διαθέσιμους “conflict-free” μικροεπεξεργαστές στον κόσμο. Πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με την Intel είναι διαθέσιμες στο newsroom.intel.com και blogs.intel.com και για τις conflict-free προσπάθειες της Intel στο conflictfree.intel.com.

Σχετικά με το Arduino.cc

To Arduino είναι μια πλατφόρμα ηλεκτρονικών ανοικτού κώδικα (open-source), η οποία πρωτοκυκλοφόρησε το 2005, για να απλοποιήσει τη διαδικασία δημιουργίας ηλεκτρονικών πρωτοτύπων και για να επιτρέψει στους ανθρώπους που έχουν μικρό ή και καθόλου τεχνικό υπόβαθρο, να δημιουργήσουν διαδραστικά προϊόντα. Μια παγκόσμια κοινότητα δημιουργών, η οποία αποτελείται από σπουδαστές, χομπίστες, καλλιτέχνες, προγραμματιστές και επαγγελματίες, έχει συμβάλλει σε αυτή την open-source πλατφόρμα, για να δημιουργήσει μία μοναδική πηγή γνώσης, στην οποία μπορούν να έχουν πρόσβαση τόσο αρχάριοι όσο και έμπειροι. Το Genuino είναι η εναλλακτική εμπορική ονομασία του Arduino.cc. Η ομάδα και η κοινότητα του Arduino.cc δημιουργήθηκε από τους συνιδρυτές του Arduino, Massimo Banzi, David Cuartielles, Tom Igoe και David Mellis, ενώ το Genuino χρησιμοποιείται για πλακέτες και προϊόντα, τα οποία πωλούνται εκτός ΗΠΑ. Με αυτόν τον τρόπο πιστοποιούν την αυθεντικότητα και τη συνέπεια με τις βαθιές αξίες και τη φιλοσοφία του Arduino για ανοιχτό hardware και ανοιχτό πηγαίο κώδικα. Το Genuino καθιστά την πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα Arduino διαθέσιμη σε όλον τον κόσμο, μέσα από συνεργασίες με τοπικούς ηγέτες κατασκευαστές σε Ασία, Ευρώπη, Νότια Αμερική, Καναδά και Αφρική. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Arduino και το Genuino, είναι διαθέσιμες στο arduino.cc

Comments are closed.